Анализа: Мурињов нови Манчестер Јунајтед се гради из темеља!

Прва жеља је диригент из Мадрида! Нема дилеме да Посебни стиже на клупу Црвених ђавола уместо Ван Гала, добиће трогодишњи уговор вредан скоро 60.000.000 евра, али и одрешене руке.

Фудбал 15.02.2016 | 22:40
Анализа: Мурињов нови Манчестер Јунајтед се гради из темеља!

Више се не поставља питање судбине Луја ван Гала. Разлог због којег Холанђанин није добио отказ усред сезоне је тај што је Манчестер Јунајтед договорио долазак Жозеа Муриња на крају првенства. Португалац ће преузети Јунајтед што је била и давнашња жеља Алекса Фергусона, а зарадиће скоро 60.000.000 евра за три сезоне.

Већ се спекулише и списком потенцијалних појачања. А прво појачање би требало да стигне у канцеларију. Мурињов захтев је на Олд Трафорд дође спортски директор мадридског Атлетика - Андреа Берта.

До сада је све конце у Јунајтеду вукао Ед Вудворд, али његова столица се сада опасно љуља. Вудворд је у Манчестер дошао 2005. са Глејзерима када су Американци преузели клуб. Имао је одрешене руке претходних година, али после одласка Алекса Фергусона је загризао залогај који не може да сажваће. Промашај са Мојесом, лоши резултати, промашаји у трансфер политици са Фалкаом и Ди Маријом... Сада и Ван Гал.

Манчестер Јунајтед је пре десетак година био најмоћнији и најбогатији клуб света. Међутим, тај углед и статус полако крчми, а Вудвордове одлуке су узрок тога. И можда би Американци и опростили директору спортске резултате, али то као директну последицу доноси финансијске неуспехе. А сви знамо колико су Амери алергични на новац. Само претходног понедељка, акције Манчестер Јунајтеда су на берзи пале за укупно 10.000.000 евра. Од новембра, вредност Манчестер Јунајтеда је пала за 20 одсто!

Зато је потребан неко ко ће одмах да промени ствари. Мурињо јесте такав профил стручњака, али мора да има широка овлашћења што у сарадњи са Вудвордом не би био случај.

Што се играчког кадра тиче, острвски медији преносе да ће Мурињо прво радити на чишћењу свлачионице и да прво жели да види леђа Маруану Фелаинију и Хуану Мати.

Коментари / 0

Оставите коментар