ФА куп: ''Чекићем'' по Клопу и Ливерпулу у 121'!

Огбона спречио пенале, Ливерпул испао из ФА Купа! Вест Хем на свом терену славио са 2:1 у поновљеном мечу шеснаестине финала настаријег куп такмичења на свету.

Фудбал 10.02.2016 | 13:20
ФА куп: ''Чекићем'' по Клопу и Ливерпулу у 121'!

"Није готово док дебела дама не запева“. Још једном се ова фраза потврдила као тачна, а то је на својој кожи сада осетио Јирген Клоп и његов Ливерпул у дуелу са Вест Хемом у поновљеној утакмици шеснаестине финала енглеског ФА Купа. Чекићари су славили са 2:1 у четвртом овосезонском међусобном дуелу, а лондонски клуб трећи пут је победио Црвене са Енфилда.

Играли су се последњи тренуци другог продужетка на стадиону Вест Хема, када је Анђело Огбона, некадашњи фудбалер Торина и Јувентуса, главом покупио центаршут Димитрија Пајеа и послао лопту у мрежу.

Клоп је на терен послао комбиновани састав, али се он сјајно држао, међутим, Чекићари су на крају заслужено славили иако је могло да буде и другачије.

Прштало је на све стране вечерас на Аптон Парку. Гледаоци су стварно могли да уживају у утакмици пуној темпа, дуела, трчања, па и прилика пред оба гола.

А Вест Хем је још једном показао да под вођством Славена Билића уме да игра против највећих енглеских клубова, док му проблем представљају “мањи“ дуели.

Кристијан Бентеке је вечерас могао вероватно да постигне хет-трик колико је имао шанси. Неколико пута је излазио сам пред голмана Дарена Рендолфа који је показао да се не плаши великог ривала.

Погодио је у 16. минуту Џои О’Брајен стативу, а у 34. минуту био је исти исход после покушаја Кутиња на другој страни. Стативу је погодио и Димитри Паје у 37. минуту.

Вечерас су први на нове скочили домаћи навијачи и то у финишу првог полувремена, када је Антонио искористио сјајну асистенцију Енера Валенсије.

Гости из Ливерпула брзо су узвратили. После само три минута у наставку утакмице Кутињо је још једном показао колико добро уме да изведе слободан ударац.

Утисак је и да је домаћа екипа у 66. минуту оштећена за пенал, пошто је Илори оборио Валенсију у казненом простору. Судија се, међутим, није огласио. До краја дуел, Паје је још неколико пута тестирао Симона Мињолеа, али без успеха.

Коментари / 0

Оставите коментар