ЕП - Порасли апетити: Зашто не и финале?!

"Орлови" не желе да се зауставе после пласмана у полуфинале Европског првенства. "Овај успех одзвања у целом футсал свету", задовољан је голман Аксентијевић.

Фудбал 09.02.2016 | 12:40
ЕП - Порасли апетити: Зашто не и финале?!

Футсал репрезентација Србије играће по први пут у својој историји у полуфиналу Европског првенства.

Огромне заслуге за то имају најбољи стрелац тима Младен Коцић (четири гола у три утакмице) и голман Миодраг Аксентијевић, који је бројним пожртвованим и сигурним интервенцијама гурао саиграче ка три узастопне победе. Наравно, цео тим, на челу са селектором Ацом Ковачевићем, заслужује максималне похвале, али ево шта су поменута двојица изјавили после драматичне утакмице са Украјином у четвртфиналу (2:1), решене голом Милоша Симића у последњој секунди.

"Губио сам и ја утакмице на овакав начин. Само у прошлој сезони ми се десило два пута да изгубим у последњој секунди и стотинки. Питао сам се зашто ми Бог ово ради. Сада је стигао одговор и вратио нам је на најбољи могући начин. Пред својим људима, пред својим навијачима... Пресрећни смо", у даху је говорио Аксентијевић.

"Није битно ко даје голове, само је битно да побеђујемо. Потписујем да не дам ниједан гол до краја турнира, а да освојимо медаљу. Али, наравно, потрудићу се да наставим голгетерску серију у полуфиналу и, што да не, у финалу. Само нека ми побеђујемо. Ово је била претешка утакмица, против веома квалитетног противника", истакао је Коцић.

Уочи турнира у београдској Арени, репрезентативци Србије прижељкивали су пласман у четвртфинале, а маштали о полуфиналу.

"Причали смо уочи првенства о неком нашем сну који би могао да се оствари. Стварно није фраза: сан се остварио! Ово сада је јава и видећемо шта можемо да урадимо на јави. Истрошили смо се, пар играча игра контстантно и морамо да повратимо енергију. Сви видите каква смо ми екипа, побеђујемо боље од себе. И сада смо били у подређеном положају, али трудимо се, дајемо све од себе и Бог нас је наградио", рекао је Аксентијевић и додао:

"Људи, ово није 100 одсто наших могућности, ово је 120 или 150 одсто. Нормално, циљ је сада медаља. И немојте нас кудити ако не успемо, јер ова је Србија већ много направила. Овај успех одзвања у целом футсал свету".

Надамо се да ће у четвртак, после полуфиналног меча са Русијом или Азербејџаном, вест о успеху српске футсал репрезентације одзвањати још јаче! Ови момци су то, свакако, заслужили.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

киза

09.02.2016 17:04

А сто да не. Браво момци.

ОДГОВОРИТЕ