Мурињо је своје рекао, још Јунајтед да се сложи!

Жозе Мурињо прекинуо је "ћутњу" и јасно ставио до знања где жели да буде следеће сезоне. Сада је на "њима" да реагују...

Фудбал 08.02.2016 | 12:00
Мурињо је своје рекао, још Јунајтед да се сложи!

Хоће ли Жозе Мурињо пропустити премијерлигашку менаџерску журку заказану за следећу сезону, са Арсеном Венгером, Пепом Гвардиолом и Јиргеном Клопом у главним улогама?

За сада, није позван да се придружи, иако ББЦ пише другачије и тврди да се Португалац налази у поодмаклим преговорима са Манчестер Јунајтедом, међутим није да о томе нисмо читали још од дана када му је Челси уручио отказ.

Мурињо се од тада није оглашавао у јавности, али је сада проговорио. И јасно ставио до знања где би волео да буде. Оно што смо ми назвали премијерлигашком журком, он је описао речима...

"Одувек ми је била потребна јака конкуренција, сваке недеље", рекао је Мурињо за "Даилy Маил".

Португалац је наговестио да ће се вратити послу веома брзо, а где...

"У овом тренутку не знам где ће ме фудбал одвести, јер се у фудбалу никада не зна. Али, као породица, наш дом ће остати овде, у Лондону. Експериментисао сам са енглеским, италијанским и шпанским фудбалом, у три најјаче лиге света. И, могу да кажем да је оно што ми је неопходно, јака конкуренција и то сваке недеље", рекао је Мурињо и надовезао се:

"У Шпанији сам био у невероватном клубу, али тамо имате четири меча годишње. Барселона – Реал Мадрид, Реал Мадрид – Барселона, а у међувремену побеђујете 4:0, 5:0, 5:1, 6:1... Тамо је лако добити утакмицу, али је тешко освојити лигу, јер се константно такмичиш са тимом који такође побеђује, побеђује и побеђује, то су два монструма", алудирао је Мурињо на предност коју Реал и Барса имају у односу на остале.

"На крају, био сам шампион у Шпанији са 100 бодова, а изгубио титулу са 91 бодом. С друге стране, у Енглеској се постаје шампион са 75 бодова, некад и мање. Треба ми таква конкуренција", недвосмислено је Мурињо поручио – запослите ме у Енглеској!

А, добити посао тамо тренутно није лако, не зато што Мурињо није довољно добар за то, напротив, већ зато што су карте скоро свуда подељене.

У овом тренутку, клупа Јунајтеда делује као место које би могло да сачека Муриња, осим ако се не догоди нешто неочекивано – да се славни клуб на крају сезоне захвали Ван Галу и изабере – Маурисија Пелегрина, човека који озбиљно гради своју репутацију на Острву, који инсистира на офанзивном фудбалу, који игра на гол више и који, за разлику од Муриња, не ствара проблеме свуда где се појави, напротив...

Све је већи број текстова који упућују на то да ће актуелни менаџер Тотенхема бити озбиљан кандидат да наследи Ван Гала, којег многи већ виде као бившег, само је питање кад...

Коментари / 0

Оставите коментар