Јечменица: Није смак свијета ако изгубимо!

Селектор ФЕД куп тима Србије Татјана Јечменица Јевтић рекла је да су обе тенисерке мече против Шпаније одиграле на максимуму својих тренутних могућности.

Тенис 07.02.2016 | 10:20
Јечменица: Није смак свијета ако изгубимо!

После првог дана такмичења Шпанија води са 2:0, пошто је у првом мечу Гарбиње Мугуруса победила Ивану Јоровић са 6:3, 6:1, после сат и 17 минута, док је у другом дуелу Карла Суарес-Наваро са 6:4, 6:2 била боља од Јелене Јанковић.

"На Ивани је био тежак задатак. Она нема искуства, а поготово не против пете играчице на WТА листи. Сматрам да се добро држала. Можда је нешто лошије отворила меч, због недостатка самопоуздања и због страха. На крају је пресудило искуство, али је Ивана показала да ће ускоро бити у врху светског тениса", рекла је Јечменица Јевтић.

У недељу су на програму узвратни мечеви у синглу и дублу. Јелена Јанковић ће се састати са Мугурсом, док ће Ивана Јоровић играти против Суарес-Наваро.

"Не мислим да је Јелена одиграла лоше. Ушла је с великом одговорношћу у меч против Карле. Сви смо полагали наде да ће добити тај меч. Није лако играти у таквој ситуацији. Суарес-Наваро је одиграла добар меч са мало грешака. Јелена није у форми. Борила је колико се могла у овом тренутку", рекла је селекторка ФЕД куп тима Србије.

"Ово је спорт и све је могуће. Само да играчице пруже максимум. Некада изгубите, некада победите. Није смак света иако изгубимо", рекла је Јечменица-Јевтић.

Она је додала Бојана Јовановски, иако боље пласирана на WТА листи од Иване Јоровић, није играла због лоше форме.

"Бојана је имала дужу паузу због повреде. Није дуго тренирала. Форма јој није на завидном нивоу. Процена је била да је Ивана у бољој форми и да ће пружити већи отпор. Бојана се данас поново жалила на болове у руци", рекла је она.

Јечменица Јевтић позвала је навијаче да у недељу испуне дворану "Краљево", јер како је оценила, "девојкама недостаје подршка публике".

Победник дуела у Краљеву играће у плеј-офу за повратак у Светску групу, а поражени за опстанак у Б групи.

Коментари / 0

Оставите коментар