Парк је наш: Ако надлежни не реагују, слиједе протести!

Активисти Грађанске иницијативе „Парк је наш“ из Бањалуке, обратили су се дописом Влади Републике Српске, Влади Србије, посланичким клубовима и групама у парламентима Србије и Републике Српске, компанији М:тел, медијима у Србији и јавности, стоји у саопштењу ове иницијативе.

Република Српска 06.02.2016 | 14:59
Парк је наш: Ако надлежни не реагују, слиједе протести!

Одлуком да усели у закупљени простор зграде коју је саградила фирма Гранд трејд пресуђеног криминалца Миле Радишића, блиског власти Републике Српске, М:тел јавности, а посебно својим корисницима, шаље поруку да се криминал исплати.

"Изненађени одлуком компаније М:тел, чији је већински власник Телеком Србије, ми активисткиње и активисти Грађанске иницијативе „Парк је наш“ из Бањалуке, обратили смо се дописом Влади Републике Српске, Влади Србије, посланичким клубовима и групама у парламентима Србије и Републике Српске, компанији М:тел, медијима у Србији и јавности", наводи се у саопштењу.

"Подсјећамо да је зграда саграђена на мјесту парка у центру Бањалуке, због чега смо 2012. године организовали вишемјесечне протесте на којима су хиљаде грађана исказали своје незадовољство због уништавања зелене површине и криминала који се одвија у спрези власти и грађевинске мафије.

Очекујемо од М:тела, да повуче ову срамну одлуку која ће сигруни смо штетити и угледу те компаније, а од надлежних да повуку потезе који ће бити у циљу борбе против криминала који на овај начин добија своје покриће.

Ми, активисткиње и активисти ГИ „Парк је наш“ ћемо, ако то буде потребно покренути све дозвољене активности како би стали на пут оваквом криминалу укључујући и организацију масовних грађанских протеста у Бањалуци", стоји у саопштењу Грађанске иницијативе „Парк је наш“ из Бањалуке.

 

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дрвосјеца

06.02.2016 14:15

Ви сто прицате да је ту парк био , е па никад није био, да остали градани РС који зиве ван БЛ знају да су ово обмањиваци јавности и лазљивци. Било је 10 старих сљива и ивицом парка пар липа. Ни једне уредене стазе никад није било као ни клупе. Утабана земљана стаза дијагонално којом су градани пролазили. Ноцу се није смијело проци јер наравно није било расвјете па смо ми као дјеца морали обилазити тај дио због "дрекавца". Не интересују ме лопови попут Радисица али ви сте исто лазљивци невидени. Види се да сте хускаци и то добро плацени. Толико а ако не вјерујете питајте вецину градана Нове Вароси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

парк

06.02.2016 14:25

Који је био назив за овај парк.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

06.02.2016 14:35

А дали ви уопште знате шта хоћете и дали знате шта можете. Да нећете можда тражити да руше објекат или да уселе породице погинулих. Људи моји то је готова ствар, касно Марко на Косово стиже. Нико им ништа неможе, толико су ојачали да могу поткупити и Думу и Стејт Департмент. Најбоље вам је да штрајкујете глађу јер имате добре предуслове већ сте гладни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема врдања

06.02.2016 14:39

Да те сад видимо Вучићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

06.02.2016 14:46

Назив је био п...н парк и остао. Скинут натпис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоја

06.02.2016 14:55

О каквом парку прицате? То је била ливада за какање керова. И клупа на којој је она мрсава мала пусила траву. Само лапрдате без везе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиле

06.02.2016 15:01

О каквим масовним градјанским протестима прицате, јадници? Знате ли уопсте ста хоцете? Да спрјеците мтел да усели у зграду? И о каквом парку прицате? Разумљиво, ви и не знате да ту није било никаквог парка јер нисте ни били у Бањалуци. Били сте у Калиновику и по другим висоравнима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдјанин

06.02.2016 15:40

Ево једног "правог Бањалуцанина" да нам објасни...

Name

пикасо

06.02.2016 15:04

Ко су ови клипани уопсте? Зна ли неко о коме се ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

геоуправа

06.02.2016 15:49

Кад ће апс Деурића,кумчета Станковића и других пом. дир. Комљена-"Гузоваче" из Геодетске управе, који и даље књиже замљу себи и другима тајкунима диљем РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пк

06.02.2016 15:59

Колико вас је гласало за снсд из тог удрузењ ПАРК ЈЕ НАШ?Колико вас из тог удрузења не изадје на изборе јер казете:сви су исти..немамо за кога гласати итд..Шта хоћете сада??

ОДГОВОРИТЕ
Name

блула

06.02.2016 17:32

Истина је да је то била ливада са несто мало дрвеца и не би био проблем сто је направљена зграда да је све регуларно а није. Проблем је сто је ту инвестиран сумњиво стецен капитал тајкуна и оних који (назалост) одлуцују о зивоту и смрти градјана РС, за масну кирију од 400.000КМ до у недоглед...да макар врате дио покраденог могли би изградити станове за све борце и избјеглице у РС.

ОДГОВОРИТЕ