ЕП - Нека грми Арена: Србија никад ближа Португалу!

Дерби за прво место у групи и лакшег ривала у четвртфиналу игра се од 21.00. Младен Коцић верује да "орлови" уз помоћ публике могу да изненаде.

Фудбал 06.02.2016 | 15:20
ЕП - Нека грми Арена: Србија никад ближа Португалу!

После сјајне партије против Словеније, на реду је много тежи испит. Футсал репрезентација Србије у 2. колу Европског првенства које се игра у Београду састаће се са Португалом у мечу који ће одлучити о првопласираном тиму у групи, односно бољој позицији у четвртфиналу. Утакмица се игра у Арени од 21.00.

"Орлови" су у првом колу савладали Словенију 5:1, док су Португалци били успешнији од истог ривала 6:2, тако да би евентуални реми ишао њима у корист.

Двоструки стрелац за наш тим у уводном мечу, Младен Коцић, верује да Србија може до повољног резултата, без обзира што гости имају улогу фаворита.

"Осим у Мађарској, када су нас декласирали 1:5, све остале утакмице смо од њих изгубили 'тесно'. Последњи пут је било 2:1 за Португал, у Зрењанину претпрошле године. Мислим да смо им сада никад ближи. Они су мало ослабљени, јер им Кардинал неће играти због црвеног картона у квалификацијама, што је јако добра вест за нас. Португал, ипак, има 14 врхунских играча, али ми смо за нијансу јачи пред својом публиком и на домаћем терену. Сигуран сам да ћемо одиграти још боље него против Словеније", оптимиста је Коцић у разговору за МОНДО.

Стручни штаб и играчи добро су анализирали игру Португала у првом мечу на турниру.

"Словенија је изгубила утакмицу на прекиде, јер је од шест голова четири примила после прекида. Мораћемо да обратимо пажњу на те одлично уигране акције Португалаца. Верујем да ћемо пружити бољи отпор него Словенија".

Познато је већ да ће се Србија и Португал у четвртфиналу укрстити са Шпанијом и Украјином. Остаје само да видимо ко ће се са ким састати.

"Волео бих да избегнемо Шпанију, која је по мени први фаворит за злато. Сигурно нам неће бити лако са Украјином, али имамо веће шансе него против Шпаније", признаје Коцић.

Популарни "Ципи" каже да су после одличне игре у првој утакмици порасле амбиције наших играча.

"Добили смо Словенију можда и лакше него што се очекивало, уз нешто слабије прво полувреме због малог грча од великог броја публике, јер нисмо очекивали толику посету... Кад смо се окупили за Европско првенство превасходни циљ била је победа против Словеније и пласман у четвртфинале. Најбитније је да смо успели у тој намери. Сада апетити расту, публике ће вероватно бити још више, чули смо да ће се Арена додатно проширити за четвртфинале", прижељкује Коцић.

За крај разговора, Младен Коцић нам је открио откуд специфична прослава голова, посвећена капитену Марку Перићу.

"Перке дошао пред Европско првенство са новом фризуром, која је нама била мало чудна па смо га терали да се врати на старо. Није хтео и зато смо одлучили да се мало нашалимо на његов рачун приликом прославе голова. Није се, наравно, наљутио. То је све доказ да у екипи влада заиста сјајна атмосфера", испричао је Коцић за МОНДО.

Коментари / 0

Оставите коментар