Заштитите кожу на планини

Пре изласка на планинско сунце, морате да заштитите кожу од штетних спољних утицаја. Зато спремите крему за сунчање, балзам тза усне, крему за руке и наочари за сунце.

Мода и љепота 25.01.2016 | 11:17
Заштитите кожу на планини

Ако намеравате да наредних дана уживате у зимској идили на планини, пре изласка на снежне падине обавезно заштитите кожу од штетних спољних фактора.

* За негу лица, као и за све делове тела изложене сунцу (врат и уши) користите креме за сунчање са заштитним фактором како не бисте "зарадили" опекотине, будући да снег рефлектује и до 85% сунчевих УВ зрака.

* Усне заштитите балзамом са заштитним фактором, а избегавајте сјајеве и светлуцаве ружеве који привлаче сунчеву светлост.

* Иако носите рукавице, обавезно "нахраните" руке хидратантном, немасном, кремом коју кожа брзо упија да бисте сачували мекоћу и еластичност.

* Очи заштитите наочарима за сунце или ски-маскама са 100% УВА и УВБ заштитом и не скидајте их док сте на отвореном како не би дошло до "снежног слепила", болног стања које се јавља услед предуге изложености сунчевим зрацима који се рефлектују са снежних површина, а могу да оштете рожњачу.

* После дана проведеног на снегу приуштите себи топлу терапеутску купку која ће опустити мишиће читавог тела, а уморне ноге измасирајте лосионом или кремом.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар