Њега коже око очију

Да бисте ујутру изгледали свеже, неопходно је да нези најосетљивијег дела лица око очију посветите посебну пажњу. Чак и ако се не шминкате, пре спавања детаљно очистите лице.

Мода и љепота 22.01.2016 | 10:00
Њега коже око очију

Део око очију састоји се од чак 22 мишића, који су у константном покрету. Кожа је ту врло танка и слабо заштићена хидролипидном баријером, колагеним и еластинским влакнима. Зато је често дехидрирана, па се ту прво виде трагови умора и старења. Да бисте ујутру изгледали свеже, неопходно је да нези овог најосетљивијег дела лица посветите посебну пажњу.

* Чишћење без трљања

Чак и ако се не шминкате, пре спавања детаљно очистите лице јер само чиста кожа може да упије максимум хранљивих састојака из крема за негу. Нанесите млеко или лосион за скидање шминке на памучну вату и притисните је на затворене капке неколико секунди. Правите лагане, кружне покрете у смеру казаљке на сату, а затим чвршће покрете од врха капка ка врховима трепавица. Очистите зону испод очију од унутрашњег ка спољашњем углу ока и завршите провлачећи ватицу дуж линије трепавица.

* Утапкајте крему врховима прстију

Нанесите крему за део око очију на кошчате делове око очију, лагано утапкајте и размажите од унутрашњег ка спољашњем делу ока. Користите домали прст, јер је најслабији и нећете моћи јако да притискате.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар