Бекер: Ја сам лојалан! Никад у Федереровој или Надаловој ложи!

Новак Ђоковић је на одмору што значи да се и остатак његовог тима расуо по свету и ужива у сунцу и мору. Борис Бекер, први тренер најбољег тенисера света, тренутно се налази на Девичанским острвима где учествује на хуманитарном турниру познатом под називом Некер куп.

Тенис 03.12.2015 | 13:40
Бекер: Ја сам лојалан! Никад у Федереровој или Надаловој ложи!

Легендарни Немац је поред обавезе да ужива у заслуженим феријама испунио је обавезе и према седмој сили, па је у немачком магазину "Велт" подробно анализирао игру свог пулена, али и говорио о детаљима сарадње са Ђоковићем које до сада нисмо знали. Преносимо вам најзанимљивије одговоре.

Колеге из немачког листа интересовало је најпре шта се највише променило у игри најбољег тенисера света од када тренира са Бекером.

- Агресивнији је и стоји ближе основној линији. Када сам дошао, сео сам заједно са њим и са Марјаном Вајдом и прегледао све добре и лоше ствари у његовој игри и озбиљно смо попричали о ономе на чему треба да се поради. Мислим да су резултати јасни - прича Бекер.

Најмлађи освајач Вимблдона открио је и на ком језику комуницира са Ђоковићем.

- Када смо сами причамо енглески, а када смо на неком јавном месту или у свлачионици причамо немачки, јер је онда мања шанса да ће нас неко разумети.

Бекер је истакао да су он и Новак сличног карактера, па им није било тешко да успоставе савршен контакт.

- Имамо тај менталитет “уличног борца”, можемо да се изборимо са свим недаћама. Он је нашао породични мир и то му много значи. Гура га напред. Али у души и на терену је “стрит фајтер”.

Србин стално истиче захвалност тиму који га у стопу прати. Људи који седе у његовом боксу поред Бекера - Марјан Вајда, Миљан Амановић и Гепхард Фил Грич - најзаслужнији су за сјајну физичку припремљеност најбољег тенисера света данашњице.

- Проводимо доста времена заједно. Често путујемо и једемо заједно. Веома је битно да имамо добар однос и доста заједничких тема за разговор. Понекад је захтевно, али знао сам то када сам прихватао овај посао. Јесам више на путу него што је првобитно планирано, али опет, све је део шире слике. Желео сам боље да упознам Новака и као тенисера и као особу, а то не можете ако нисте са њим на турнирима. Ова сарадња ме испуњава, не бих то радио да ми не одговара.

Бекер је истакао да му је омиљени спорт после тениса фудбал, а на питање да ли му је сарадња са светским бројем један из Србије донела још већу медијску пажњу него када је био играч, рекао је:

- Да. Имам сјајну сарадњу са медијима за разлику од периода када сам био играч. Пажња је огромна када слетим у Минхен или Хамбург, сви ме поздрављају, што се раније није дешавало.

И за крај Борис Бекер је подвукао да је изузетно одан Новаку Ђоковићу.

- Лојалан сам и сигурно ме нећете видети у Надаловој или Федереровој ложи. Али када дође дан да се растанем са Новаком, појавиће се друге опције. О тим опцијама ћу размишљати тада. За сада ми ово потпуно одговара.

Коментари / 0

Оставите коментар