"Српска је важнија од политичких циљева"

Предсједник Народног демократског покрета /НДП/ Драган Чавић изразио је задовољство због тога што је на састанку код предсједника Републике Српске синоћ постигнут договор и формулисан у заједничку изјаву.

Република Српска 30.11.2015 | 07:35
"Српска је важнија од политичких циљева"

Чавић је нагласио да је ријеч о јединственом ставу свих учесника састанка који показује да нико није спреман да виталне и кључне факторе идентитета Републике Српске жртвује због дневнополитичког циља.

"Ми инсистирамо да се у наредна четири мјесеца заврши цијели посао у вези са законом о Уставном суду БиХ, то је у корист свих грађана ове земље, и да коначно они имају своје представнике у Уставном суду који ће одлучивати на принципима на којима одлучују уставни судови ентитета", рекао је Чавић новинарима у Бањалуци након састанка предсједника Републике Српске Милорада Додика и званичника из Српске.

Чавић је подсјетио да је 2007. године Народна скупштина Републике Српске промијенила Закон о празницима, да је апелација дошла пред Уставни суд Српске и да су сви докази и аргументи тада били у корист одлуке супротне одлуци Уставног суда БиХ.

"Судије странци су прије 15 година морали да оду одавде и тада је требало да имамо закон о Уставном суду БиХ, два пута су покретане иницијативе из Републике Српске за усвајање Закона о уставном суду – 2005 и 2007. године и сваки пут су одбијени ти захтјеви. Зато овако више не може", поручио је Чавић.

Према његовим ријечима, лоша је пракса и да Бошњаци прегласавају Србе и Хрвате.

"Због тога смо се сви сложили да ову праксу прекинемо и постигли смо заједнички документ на којем ћемо истрајавати и дјеловати заједнички и кроз Представнички дом и Дом народа /Парламентарне скупштине БиХ/ и у Народној скупштини", рекао је Чавић.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Референдуми

30.11.2015 06:49

Сада када заредају референдуми? Српски,хрватски,бошњачки?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

30.11.2015 09:26

Кроз РЕФЕРЕНДУМ се најбоље и најтачније види воља народа којег треба питати да ли СРБи Православни, СРБи римокатолици И СРБи муслимани жели и даље да живи попут мужа и жене који се неволе у принудном и неприродном браку или у једној држави или желе због својих вјерски разлика у миру да се разиђу попут Чешке и Словачке и да остану у добрим комшијским или сусједским односима или желе и даље да служе за подкусуривање велики сила. ВОЉА НАРОДА ЈЕ ГЛАД БОЖИЈИ КОЈЕГ ТРЕБА ПОСЛУШАТИ!

Name

Око соколово

30.11.2015 10:26

У ову овакву опозицију, више не вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аб

30.11.2015 10:54

Браво о.с.ово све треба у канту за смеце

Name

*

30.11.2015 13:30

Погледајте само ову изјаву "Српска је важнија од политичких циљева". Чавићу, па ти не знаш ни како се зовеш. Ни ти, ни остали. Па ваљда је Српска тај некакав политички циљ. И некакав начин живота у њој је некакав политички циљ, да ли дати предност индустрији или више бринути о животној средини, култури итд...Или су вама политички циљеви "Има ли ту мене"! "Гдје сам ту ја" "Колика је плата"... Овдје су збиља потребне промјене. Али радикалне промјене! Треба замијенити све вас, ишчупати вас из земље све заједно. Јер сте ви сви обичан коров. Забранити вам свима да се бавите било каквим друштвеним радом. Забранити све те ваше секте и интересне организације. Све растјерати. И смањити увоз тих одијела, бијелих кошуља и бијелих чарапа. Збиља вас је доста. Надјите себи друге овце да вас чувају, ове су вас доста пазиле.

ОДГОВОРИТЕ