Алексис Санчез и његове прве копачке...

Попут многих јужноамеричких фудбалера и Алексис и његова породица борили су се да преживе, али су једне копачке промениле судбину овог момка.

Фудбал 01.12.2015 | 08:00
Алексис Санчез и његове прве копачке...

Један од најбољих фудбалера Арсенала и момак за кога је и Арсен Венгер одлучио да "одреши" кесу имао је много проблема у младости, али га је љубав ка овом спорту држала да не клоне духом. Суочен са сиромаштвом, као и много других јужноамеричких фудбалера, није имао ни за копачке.

То га није поколебало.

"Још увек волим фудбал. Још увек сам заљубљен у овај спорт...", почео је причу за БеИн Спортс Алексис Санчез и тако показао да и поред новца и великих резултата које је постигао у каријери, још увек има за шта да игра. Недавно смо писали и о фудбалерима који нису волели фудбал.

Момак са севера Чилеа фудбалски је стасавао у Кобрелои уз Чарлса Арангуиза и Едуарда Варгаса, али су његови почеци са фудбалском лоптом били врло тешки.

"Када сам кренуо сам у школу морао сам да престанем да играм фудбал. Али кришом сам га играо.“

"Говорио сам мајци да идем у школу, а онда чим зађем за ћошак своје куће почнем да играм фудбал. Играо сам у патикама у којима сам морао да идем у школу, али због игре сам заборављао све проблеме које имамо. Не бих преживео да ми лопта није била уз мене", казао је Алексис.

А онда испричао тужну причу како му је било тешко да игра без копачки и како је добио први пар ове обуће.

"Као клинац нисам имао копачке. Сваког дана сам преклињао мајку да ми купи, али били смо јако сиромашни и нисмо имали новца за њих. Њој је било тешко... Једног дана је отишла код градоначелника мог места, Арауко... Посетила га је у Градској кући и тражила неку врсту позајмице како би могла да ми купи нове копачке", испричао је Алексис уз грч на лицу.

Али било је светла на крају тунела.

"Већ сам се био и помирио са тим да нећу добити нове копачке, али једне ноћи их је у наш дом донео градоначелник. Када сам их угледао, нисам могао да верујем. Био сам срећнији од пса са два репа (чилеанска изрека прим. аут.). Одмах сам их обуо и изашао напоље да играм. То су биле моје прве копачке и да их није било...", испричао је Санчез.

За његов долазак у Арсенал Арсен Венгер је пре два лета платио 30 милиона фунти и није погрешио. Пре тога је имао сјајне епизоде у Удинезеу и Барселони, а његов брат је признао да је јако поносан на њега, јер да Алексис није јурио свој сан да постане фудбалер морао би да остане у свом селу и да бира између рада у руднику или пецања.

Иако данас зарађује право богатство он није заборавио на своје порекло и како је дошао до ових висина. Често свраћа у своју општину Токопиљу и посетио градоначелника овог места, деци је даровао слаткише и дресове, али је и уложио у фудбалске терене преко 100 хиљада фунти.

До неког новог Санчеза...

Коментари / 0

Оставите коментар