Златне кошаркашице Србије стижу у Бањалуку!

Кошаркашице Србије гостоваће у Бањалуци у првој половини 2016. године, договорено је на састанку челника савеза Републике Српске и Србије.

Кошарка 29.11.2015 | 21:00
Златне кошаркашице Србије стижу у Бањалуку!

Послије гостовања "орлова" Александра Ђорђевића овог љета у Бањалуци, у највећи град Републике Српске долазе и изабранице Марине Маљковић!

Генерални секретар КС РС Драган Ћазић потврдио је "Гласу Српске" да је утакмица договорена и да ће град на Врбасу бити домаћин.

"Потврђен нам је долазак женске репрезентације Србије у Бањалуку, али тачан термин још није познат, као ни име противника. У питању је званичан пријатељски меч, којем ћемо бити домаћини. Утакмица би требало да се одигра у првој половини године, негдје пред почетак припрема српске селекције", изјавио је Ћазић.

Овогодишњи традиционални Кошаркашки сабор биће одржан у Бијељини.

"Сабор ће дефинитивно бити одржан 26. децембра у Бијељини, договорили смо три ревијална меча, ветерана, кошарке у колицима и утакмицу лига Српске и Србије. Све ће бити исти дан, а ако буде простора и времена биће игран и дуел млађих селекција. До прве половине децембра ће бити познат и селектор Српске, који ће упутити позиве репрезентативцима".

Подсјетимо, изабранице Марине Маљковић су актуелне европске шампионке након што су златну медаљу освојиле на Еуробаскету у Будимпешти побиједивши у финалу Француску (76:68).

Ова генерација српских кошаркашица је најуспјешнија у историји историји женске кошарке у Србији.

Коментари / 0

Оставите коментар