Борци ће масовно обиљежити 9. јануар

Уставни Суд БиХ као и остале правосудне институције на нивоу Босне и Херцеговине као да се надмећу у томе ко ће на неправеднији и бесмисленији начин доносити одлуке на штету Срба и Републике Српске, наводи се у саопштењу Борачке организације Републике Српске.

Република Српска 27.11.2015 | 22:50
Борци ће масовно обиљежити 9. јануар

Бесмислена одлука Уставног Суда БиХ да послије 23 године од рођења Републике Српске призна тај дан, али истовремено покушава да забрани његово обиљежавање то и доказује. Увјерени смо да је ова одлука прије свега на штету саме БиХ, наводи се у саопштењу БОРС-а.

"Борачка организација Републике Српске на срцу да наредног 9. јануара, као и свих будућих, узме масовно учешће у обиљежавању Дана Републике Српске и да на тај начин  најбоље покажемо шта мислимо о одлуци Уставног Суда БиХ", позивају из БОРС-а.

Борачка организација даје пуну подршку руководству Републике Српске и представницима српског народа у заједничким институцијама БиХ да досљедно примјене Декларацију Народне скупштине Републике Српске у вези са обиљежавањем Дана Републике.

Такође, наводи се у саопштењу, БОРС захтјева од руководства Републике и српских представника у заједничким институцијама БиХ да ни по коју цијену не смију спровести дискриминаторску одлуку Уставног Суда БиХ.

Срећан ти рођендан, Републико, додаје се на крају саопштења Борачке организације Републике Српске.

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

одликовани борац

27.11.2015 09:57

Било би лијепо да је у РС омогуцено да демобилисани борци раде да им бар у породици један цлан запослен.Само ви славите ако имате ста. Сем имена РС све остало је унистено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

27.11.2015 20:07

ОДЛИКОВАНОГ БОРЦА мора да су одликовали ратни дезертери и профитери којима је свједно шта ће бити са РС. Нису они ни кап зноја а камо ли крви за РС пролили. Док је народ гину, страдао и гладовао исто као данас ратни пролетери су своју шверцовану робу народу продавали по много, много вишој цијени него што они вреди и тако се богатији тргујући са СРБима, босанским Турцима и Хрватима. Зато непричајте много јер када се дигне кука и мотика ви ћете као доказани издајници Бога и СРБства први настрадати!

Name

свој на своме

28.11.2015 07:32

Боље бити и мало гладан у својој куци него сит у туђој ( у гостима ) )

Name

марко самардзиц

27.11.2015 10:03

Сад опет требају борци,вратите мафијо И политицари опљацкано или улозите у привреду,онда нема проблема,овако се настави неце ни вама требати сто сте накрали!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

н.н.

27.11.2015 10:08

Ста су политицари у Републици Српској урадили за демобилисане борце. Ниста,нигдје их нема,у проблемима,без сталног запослења без здраственог осигурања итд.ви који сте се увалили у фотеље у Бањалуци, Сарајеву, који сте запослили своју дјецу,супруге,слободно славите .вама јесте до славља и обиљезавања али нама није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

27.11.2015 10:41

Славите ко вам брани, за то вријеме наши бранитељи, СНСД ће трпати што више новаца у своје џепове, а ви само славите. Е које сте ви овце кад вас ваш пастир Додик тако третира. Гладни, жедни, изгубили скоро сва могуча права, дају вам на кашикицу а ви само славите. Док је оваца биће и чобана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

27.11.2015 11:01

Подржавам став БОРС-а. Имам једну поруку за једног "борца" која нема везе баш са насловом, али немојте ми замјерити. Дакле овако : "Волим те". Он ће ово читати И обрадоваће се. Шифра:"Записано је у времену"

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

27.11.2015 11:12

Поздрав за коментар!Водимо љубав а не рат!!!

Name

Вук

27.11.2015 11:11

Борци су створили републику српску дали огроман број жртава ,да би послије рата живјели и сада живе као грађани другог реда.Политичка мафија, кланови ,корупција су уништили Републику Српску.Ја не знам зашто да славим тај дан ,јел зато да они који су одавно заслужили затворске казне буду на власти ,а борци чисте канале, претурају по контејнерима и чекају милостињу од 60 марки за своје учешће у рату ,да кад иду у пензију држава им не уплаћује доприносе за вријеме проведено у рату ,него их и на тај начин понижавају,и умањују им и онако биједне пензије ,а политичари узмају по 5-10 000 марака примања на мјесечном нивоу.Ја се за то нисам борио и нећу славити тај дан,у данашњој држави само га криминалци могу славити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

28.11.2015 09:48

Вуче, у параву си, апсолутно...

Name

блбл

27.11.2015 11:33

Комедија. овог 9 јануара це сви бити патриоте и нагласават це тај празник висе него инаца као фол у инат АЛИ само зато сто је суд у одлуци рекао да се закон о празницима промени у року од 6 мјесеци тако да се овај следеци празник мозе и тако без икаквих сметњи обиљезавати. Хоцели тако бити и следеце године остаје да видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за вука

27.11.2015 11:46

Тако је Вуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропали борац РС

27.11.2015 12:22

Овај девети јануар само бркове омасте профитери и милионери док јадни борац тражи по контејнеру храну срам вас било све сте смишљено борцима отели у њиховој РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

27.11.2015 13:00

Заболи ме брига који це датум бити. Битно је да је не могу укинути Од датума Републике Српске се не зиви. Дајте обезбједите посао и хљеба.

Name

борац

27.11.2015 12:57

Борац прве категорије, отац рањеног сина, мозе ли ми неко објаснити ста је Борацка уствари борацких има их на претек нас никада нико није ни упознао о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

27.11.2015 13:08

По бањалучким парковима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

27.11.2015 13:10

Кога данас интересују РС борци или било какви зар и даље вјерујете у ту политику изгинуло се инвалида колико хош па изволи опет пушке у руке !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

27.11.2015 14:21

И треба тако, са борцима босњацке националности који су бранили РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

28.11.2015 03:14

Неуставни назив жупанија - Вјероватно једна од најпознатијих одлука Уставног суда БиХ коју државни службеници свакодневно игноришу је она о неуставности назива жупанија и гувернер. Наиме још 2001. године Уставни суд БиХ је потврдио пресуду Уставног суда ФБиХ и одлучио да је уставни назив за административну јединицу кантон и да њиме управља предсједник. Истом одлуком су називи жупанија и гувернер, које преферирају кантони са хрватском већином, проглашени неуставним. Ипак и данас су ти називи чести како у медијима тако и у службеној кореспонденцији у кантонима с хрватском већином. Устав Босне и Херцеговине (БиХ), донесен у оквиру Дејтонског мировног споразума из 1995. године, међу основне надлежности Уставног суда БиХ ставља заштиту Устава и људских права. Међутим, државне и ентитетске политичке институције, као и поједини кантони и општине једноставно игноришу одређене одлуке овог највишег Суда у држави. Уставом БиХ је прописано да су одлуке Уставног суда коначне и обавезујуће. Али, иако је Уставни суд БиХ од 2003. године до данас Тужилаштву прослиједио 85 предмета у којима његове одлуке нису проведене, Тужилаштво БиХ није подигло ни једну оптужницу. Зато нека Бакир гледа у своју махалу од 20% да му се све не би вратило као бумеранг и избрисало Педерацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

28.11.2015 03:28

Јос несто....судија Уставног суда мора бити „изнад и изван политике а Суд треба да буде изнад и изван власти медјутим и судије и сам Суд су власниство партија, тако да одлуке овог Суда нико не постује и има милион нерјесених слуцајева. То није Суд,то је смеце од корумпираних судија које слузи само да би Србе провоцирали. РС треба да подигне тузбу против овог Суда и судија које су радиле мимо правила јер одлуке овог Суда се не могу доносити прегласавањем јер ми смо прављени по УСА моделу а не ЕУ и по том УСА моцелу ентитети морају сарадјивати а не прегласавати једни друге....па на ста би то лицило кад би стално свако једни друге прегласавли.Знаци муслимани и одредјени странци су злоупотрјебили овај Суд и треба их тузити. Празник РС је по Дејтонском уставу уставан,он је заведен као дрзавни празник а ови који су злоупотрјебили Уствани суд у политицке сврхе треба да им се залијепи ТУЗБА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јао

28.11.2015 08:37

Док се народ свађа око деветог јануара,дрзавна каса се смањује.

ОДГОВОРИТЕ