Завидовићи: Бомбом на Полицијску станицу

У Завидовићима је у току ноћи бачена експлозивна направа на анекс зграде Полицијске станице. Повријеђених није било, а полиција трага за починиоцем или више њих. Истрагу о нападу на ПС Завидовићи води Тужилаштво БиХ, укључена и СИПА.

Босна и Херцеговина 24.11.2015 | 08:38
Завидовићи: Бомбом на Полицијску станицу

Како је за Клиx.ба потврдио портпарол МУП-а ЗДК Алдина Ахмић у Завидовићима је ноћас у 00:15 активирана експлозивна направа, а на срећу повријеђених није било.

"Непозната особа је око 00:15 сати бацила експлозивну направу на анекс зграде Полицијске станице Завидовићи. Повријеђених није било, а настала је мања материјална штета. Полицијски тимови раде на идентификовању особе која је извршила ово дјело.

Сама чињеница да је истрагу преузело Тужилаштво БиХ цијелом случају даје потпуно нову димензију.

"Постоје индиције да у овом случају има елемената кривичног дјела тероризма, те је поступање у овом случају преузело Тужилаштво БиХ, које ће и водити даљу истрагу и по чијем налогу је формиран заједнички тим СИПА-е, Федералне управе полиције и Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, који ће радити на прикупљању оперативних сазнања, те идентификовању и лоцирању извршиоца", наводи се у саопшењу МУП-а ЗДК.

Из МУП-а ЗДК кажу да ће више детаља о догађају бити познато у току дана.

У овом објекту налази се локација за издавање личних докумената, а усљед експлозије на објекту је наступила мања материјална штета, док повријеђених лица није било.

(БН/Клиx.ба)