Мандарине пријају лицу

Сочно јужно воће богато је витаминина Ц и Б, магнезијумом, бета каротеном и калијумом, подиже имунитет и благотворно делује на кожу.

Мода и љепота 19.11.2015 | 12:00
Мандарине пријају лицу

СЕЗОНА мандарина је почела, сочно јужно воће богато је витаминина Ц и Б, магнезијумом, бета каротеном и калијумом. Осим тога, одлично је за здравље, подиже имунитет и благотворно делује на кожу "надражену" јесењим променљивим временом. Од ветра може да огруби лице, па стручњаци препоручују да га заштитите и нахраните мандарином.

Једном месечно направите пилинг: огулите четири мандарине, исцедите их, а у мало вреле воде растопите десет кашичица шећера и оставите да се охлади. Помешајте то са соком од мандарина и промешајте. Ову пилинг смесу намажите на влажно лице и врат, добро измасирајте, исперите млаком водом и ставите хидрантну крему.

Једном недељно узмите мандарину очишћену од кошчица и умутите је са кашичицом павлаке. Ову маску нанесите на претходно очишћено лице, оставите да делује 15 минута и умијте се прво млаком па хладном водом. Свежа воћна смеса чисти кожу, хидрира је и чини глатком.

Новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар