Људи срећнији без Фејсбука

Дански Институт за истраживање среће спровео је анкету према којој су људи срећнији уколико не користе друштвену мрежу Фејсбук, изјавио је директор тог института Меик Викинг.

Информационе технологије 11.11.2015 | 13:30
Људи срећнији без Фејсбука

"Изабрали смо Фејсбук јер је друштвена мрежа која се највише користи", рекао је Викинг у уторак и додао да су испитаници били подељени у две групе, на оне који користе Фејсбук и оне који га неће користити недељу дана.

Готово 90 одсто испитаника, који су "апстинирали" од Фејсбука, рекло је да се осећају срећно, док их је било 81 одсто срећних у другој групи, која је наставила да користи ту распрострањену друштвену мрежу и навела да има исте тешкоће у концентрацији и лошији друштвени живот.

Они који нису били на Фејсбуку, навели су да више уживају у стварном животу и да су боље могли да се усредсреде на посао и друге свакодневне активности.

"Уместо да се усредсређујемо на оно што нама заиста треба, често имамо склоност да се концентришено на оно што други имају", наводи се у студији.

Према другим истраживањима, верује се да су Данци једни од најсрећнијих људи на свету.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

саран

12.11.2015 16:31

То је истина. Народ је толико оболео психицки сто се фацебоока тице неки људи су свој приватни зивот поставили на то цудо прати га гдје год иде ста раде гдје сједе ста И кад руцају кад се купају. Народ се слика по ставља слике да на пркоси оном другом. Питам се ста је то? Висе се људи не друзе И кад су скупа сви боље у то цудило. Једна врата сихира.

ОДГОВОРИТЕ