Необичне приче у позадини имена модних брендова

Да ли се икада запитали зашто се поједине модне куће зову баш тако како се зову? Да ли су њихова имена неке скраћенице или пак комбинације више слова или речи?

Мода и љепота 09.11.2015 | 10:30
Необичне приче у позадини имена модних брендова

Бурберрy, Ј.Цреw и Родарте... да ли сте се икад запитали зашто се ови брендови зову баш тако.

Наиме, већина ових брендова имају врло занимљиве приче о настанку њихових имена по којима су познати широм света. У наставку вам доносимо те фасцинатне приче... Родарте

Кате и Лаура Муллеавy које стоје иза бренда Родарте су свом познатом модном бренду дале име по девојачком презимену њихове мајке.

АСОС

Бренд АСОС је добио име по енглеској скраћеници "ас сеен он сцреен", која у буквалном преводу значи "као што се види на екрану". Овај назив је настао услед чињенице да је овај бренд био намењен широј маси људи који су желели да буду обучени као познате личности. Корисници овог бренда су брзо усвојили ову скраћеницу, што је запосленима у компанији била инспирација да промене име у АСОС. Ова промена имена је бренду донела доста успеха на дуге стазе и данас поготово у Америци АСОС се сматра једним од најбољих и најпознатијих брендова.

Раг & Боне

Ова модна марка позната је по скиннy фармерицама које обожавају све ИТ девојке и гет-уп линијом јеанса која свакој жени задњицу обликује и учини божанственом, али значење његовог имена је помало неочекивано. Наиме, дизајнери Марцус Wаинwригхт и Давид Невилле су име бренду дали по "раг-анд-боне" човеку који је путовао по суседству у потрази за старим дрвима, старим гвожђем и одбаченим комадима намештаја. Ова модна кућа одаје почаст свим људима који су пре сто и нешто година радили овај посао.

Пхиллип Лим 3.1

Инспирација за овај бред дошла је од Лимовог пословног партнера Wен Зхоу. Пхиллип и Wен, створили су овај познати бренд када су обојица имали по 31 годину па је бренду додато у имену 3.1. Ацне Студиос ("Амбитион то Цреате Новел Еxпрессионс")

Сјајан концептуални бренд из Стокхолма, Ацне Студиос, основао је Јоннy Јоханссон 1996.

Наиме, Јоннy је избором имена за своју модну кућу, желео да иазазове негативну конотацију, међутим, то је постало прилично кул. "Ацне" је првобитно био огранак компаније АЦНЕ, креативног предузећа који је био фокусиран на графичком дизајну, филму, производњи и рекламирању. Данас, контрастни елементи у дизајну, акценат на детаљима, необични облици и еклектична употреба иновативних материјала су обележја Ацне крпица.

Алице + Оливиа

Бренд Алице + Оливиа основан је од стране студенкиња Стацеy Бендет и Ребецце Матцхетт, које су се упознале на Универзитету Пенсилваније 2002. године када су биле заједно на класи. Стацеy и Ребецца су одлучиле да овај бренд добије име по њиховим мајкама, Алице и Оливиа. Међутим, Матцхетт је напустила компанију годину дана након тога, а бренд је променио име у Алице + Оливиа који је креиран од стране Стацеy Бендет.

БЦБГ Маx Азриа

Име ове модне куће дели се у два дела. Први део БЦБГ односи се на париски сленг "Бон цхиц, бон генре" што у преводу значи "Добар стил, добар став", а други део имена припада оснивачу Маx Азрие који је своју причу започео давне 1989. године. Овај назив има за циљ да споји европску софистицираност и амерички дух.

Бурберрy

"Бурберрy" је било оригинално име од самог оснивања прве радње 1856. године коју је у Лондону отворио оснивач бренда Тхомас Бурберрy. После неког времена, компанија је променила назив у "Бурберрy’с" зато сто су купци мислили да је то “Бурберрy’с” Лондон. Али, 1998. године компанија је вратила име у "Бурберрy" из маркетиншких разлога.

Ј. Цреw

"Ј. Цраw", овај назив је изабран из чисте естетике. Оснивач овог бренда волео да весла, па из тог разлога одлучио да реч "Цреw", што у преводу значи "посада" нађе у имену његове компаније. Такође, он је мислио да слово "Ј" иде лепо испред речи посаде и тако је настало име овог бренда.

Елизабетх анд Јамес

"Елисабетх анд Јамес" додатак је великом модном царству сестара Олсен. Ова приступачна линија посвећена је њиховој млађој сестри Елисабетх и млађем брату Јамесу, а потписују га познате глумице и дизајнерке сестре Марy-Кате и Асхлеy Олсен. Бренд је основан 2007. године.

Миу Миу

Модна кућа Миу Миу је у влашниству Миуццие Праде од самог оснивања 1913. године још када је почела са продајом кожне галантерије под називом "Фрателли Прада". Када је модну кућу од Мариа Праде преузела ћерка Миуццие окренувши нови лист ове сестринске фирме, линију је преименовала у "Миу Миу" по свом надимку из детињства.

Ралпх Лаурен

Јесте ли знали да је оригинално презиме Ралпха Лаурена заправо Лифсхитз? Ова промена презимена једна је од најпознатијих промена у модној историји јер је једног дана када је Ралпх имао 16 година, једна елегантна Американка надахнула Ралпха да своју модну кућу назове ипак Ралпх Лаурен. Тиффанy & Цо.

Оригинално име компаније на почетку је било "Тиффанy, Yоунг, анд Еллис." Међутим, када је Цхарлес Тиффанy ставио чврст акценат на накит 1853. године, компанија је пронеила име у "Тиффанy & Цомпанy."

Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар