Пут до прелијепих трепавица

За већину жена, наношење маскаре је добро установљена рутина. Сваки дан се своди на исто - најчешће благо отворена уста приликом наношења са много уједначених покрета, и то је мање-више све. Али, да ли сте се икада запитале да ли то радите на прави начин?

Мода и љепота 12.10.2015 | 12:00
Пут до прелијепих трепавица

Нина Лејканд, кооснивач британске компаније "Еyеко" која се највише фокусира на производњу маскара, као и ајлајнера и сенки за очи, у изјави за магазин Аллуре, открила је како да што боље нанесемо маскару и добијемо максималне резултате.

Уколико имате мање очи, требало би да користите маскару која има мању четкицу, како бисте дохватиле сваку трепавицу.

„Цела поента маскаре јесте да допре до корена ваших трепавица. Ако имате мање очи и даље можете користити четкице за већи волумен које су дебље и гушће - само потражите компаније које производе верзије за оне са мањим очима“, саветује Лејкајндова.

Не треба померати четкицу напред-назад! Уколико превише мрдате четкицу приликом наношења, ваше трепавице би могле да се „разбаруше“.

Правилни покрет код наношења маскаре јесте да четкицу прислоните уз корен трепавица, мало је промрдате (да би се што боље уметнула измећу сваке трепавице), и онда је равним покретом повучете на горе.

Тим минималним мрдањем четкице постижете да се трепавице рашчешљају.

Ако користите увијач за трепавице, запамтите да оне су осетљиве и нежне, тако да их увијајте из само једног потеза, без понављања, али задржите увијач „добрих 10 секунди“.

Маскару треба наносити у више наврата. Лејкајнд предлаже да, уколико нађете времена у току дана, обојите своје трепавице опет.

Тиме ћете постићи већи волумен и избећи грудвице. Довољно је сачекати око 10 минута да се први слој добро осуши, а затим додавати у истим временским размацима остале слојеве.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар