Додик одговоран за све политичке подјеле!

Све политичке подјеле и конфронтације које постоје на политичкој сцени Републике Српске од избора до данас директна су посљедица дјеловања Милорада Додика као предсједника, тврди лидер Народног демократског покрета Драган Чавић.

Република Српска 11.10.2015 | 15:46
Додик одговоран за све политичке подјеле!

Подсјећа на читав низ тешких квалификација не само о опозиционарима у Републици Српској, већ и њиховим политичким активностима које, сматра, немају никакве везе с истином.

Све то је, каже, произвело актуелну политичку подијељеност двају страначких блокова у Републици Српској.

Од Додика, како је навео, није ни тражио нити му треба његово извињење због тврдњи о "издаји Републике Српске", јер је то извињење тражио само лидер ПДП-а Младен Иванић.

“Ни ја немам намјеру да се Додику извињавам, нити сматрам да има потребе да се састајемо - рекао је Чавић, истичући да се мора омогућити амбијент за институционалну сарадњу о конкретним питањима, а не инсинуацијама о "издаји".

Чавић у изјави новинарима наглашава да су лидери Савеза за промјене спремни да разговарају о интересима Републике Српске, али, наводи, нису људи који треба да дођу на састанак који иницира Додик "како би слушали предавање и трпили најтеже квалификације од представника владајућих странака у Републици Српској".

Они,сматра Чавић, не одустају од тешке реторке према опозицији, која истовремено тражи и да се разговара о тешком стању у Републици Српској, задуживању,аферама које нико не процесуира,горућим економско-социјалним питањима, политичком утјецају на полицију у Републици Српској...

Нема потребе да се састају шефови парламентарних странака,али предлаже да се одмах успостави дневна комуницкација министара у власти на нивоу БиХ с колегама у Републици Српској.

За те, и разговоре с предсједницом Владе Републике Српске, истиче, спремни су министри и замјеници министара Савеза за промјене у Вијећу министара БиХ како би престала "харанга" о наводној недовољној заштити српских интереса на нивоу БиХ.

И замјеник министра цивилних послова БиХ Ђорђе Милићевић истиче да ће се одазвати на посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске о раду актулених српских представника на нивоу БиХ, али наглашава да се мора отворити и питање дјеловања претходних сазива и, како тврди, низа штетних одлука по интересе Републике Српске у претходном периоду којих је читав низ само у његовом ресору.

Као један примјер је навео Правилник о измјени цијене личних докумената, при чему је буџет Републике Српске за двије године оштећен за око 10 милиона КМ.

То је учињено, додао је, без сагласности ентитетских ресорних министара, што је пријенос надлежности српских представника у претходном сазиву Вијећа министара БиХ.

На сједници Главног одбора НДП-а данас у Бањој Луци разговарано је и о припреми друге изборне скупштине странке планиране за крај новембра или почетак децембра.

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Фоца

11.10.2015 13:55

Циме је Додик купио ДУЊИЦА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

11.10.2015 14:07

Сарајево, љубави моја...

Name

Ако

11.10.2015 21:18

Шта ако Додик одустане од референдума у замјену за улазак у власт на нивоу БиХ?

Name

ЂС

11.10.2015 13:55

Са представницима из странака СНСД/ДНС/СП се треба разговарати само у службеним просторијама СИПА-е и Тужилаштва БиХ, када је већ немогуће у МУП-у РС и тужилаштвима РС (То је најбоље објаснио Гордан Милинић). Јавно мњење очекује да након именовања новог директора СИПА се крене у жесток обрачун са криминалом и корупцијом. Толико од мене за лидере СзП, а што се тиче СНСД и сателитских странака, њима желим што бржу пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тресла се гора....

11.10.2015 14:24

Живи били. Бојим се да не буде по оној народној "тресла се гора...."

Name

РЕ

11.10.2015 14:46

И у МУП РС наравно, кад се освоји та оронула рушевна тврђавица, јашта него разговарати.., и канџијом махати..

Name

ре ЂС

11.10.2015 16:47

Адут звани Милинић је потрошен, дошао је на ред адут звани Сувара. Ако он не да резултате иде се даље.

Name

др Дабиц

12.10.2015 08:10

"ЕУ дарф Додик ницхт алс нормален Геспрäцхспартнер бетрацхтен"

Name

Рс

11.10.2015 13:56

Из дана у дан иста прица и опозиције и позиције из дана у дан рс је све слабија захваљујуци и једним и другим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оргинал76

11.10.2015 14:13

А и таквима као ти,де ето ти реци ста треба?

Name

ДЕ ГОТХИА

11.10.2015 13:59

ЦАР ЈЕ ПОТПУНО ГО И СПРЕМАН ДА СЕ "ТЕЛЕПОРТУЈЕ".... ЗАВРШИТЕ КРИВИЧНЕ ПРОЦЕДУРЕ И НЕКА СЕ ПОДНЕСУ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ ОДГОВОРНИХ ЗА ПЉАЧКУ ЈАВНОГ НОВЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ИСИСАНОГ ИЗ БУЏЕТА И СРЕДСТАВА ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ОД ПОЛИТИЧКИХ ТАЈКУНА НА ВЛАСТИ... ОВО ЋЕ ДОВЕСТИ ДО ПАДА САДАШЊУ ВЛАДЕ РС И ПРОМЈЕНЕ СКУПШТИНСКЕ ВЕЦИНЕ И ЕТО НАМА НОВЕ ВЛАДЕ У РС.... А ОНДА ВРАТИТЕ ДЕМОКРАТИЈУ И ПРОГРЕС У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

11.10.2015 13:59

Сви сте ви одговорни,25 година узивате на дрзавним јаслама,довели сте земљу на корак до хаоса!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

11.10.2015 14:00

Опозиција сваком својом изјавом даје легитимитет мафијашком режиму. Ако је Додик произвео подјеле онда му свака част - кад ви не знате да са мафијом нема приче - да нема никаквог јединства са мафијашима - научио вас је он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали миле

11.10.2015 14:04

Сви сте исти-НЕВАЉАЛИ ,једете на дрзавним јаслама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин из Бања Луке

11.10.2015 14:04

Е мој Цавицу када си фрајер сто си предлозио Милу за мандатара када висе ниси имао избора. Погледај ко тебе окрузује и какве си ти криминалце ослободио. Да си несто ваљао не би те отјерали из СДС-а сада си са њима и ПДП подјелио, СДС-а сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарми

11.10.2015 20:21

Ако су га истјерали из СДС, то је предност, а не недостатак ;)

Name

Бањалучанин

11.10.2015 21:34

србине из бањалуке, са таквима се може само уназад.

Name

борац

11.10.2015 14:07

Цавицу, док су год Бајине руке у народном меду, он це бити велики БОГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста прицас висе

11.10.2015 14:08

Мани се прице ..дизи народ на ноге без народа нецес срусити резим садасњи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

11.10.2015 14:10

Додик је знатно "ојацао" своје позиције и апетите најновијом коалицијом ХДЗ-СДА-СББ. Мислим да се спрема изгурати СзП, посебно сада када је ДФ вец једном ногом ван сваке власти. Све ми се цини да "етикетирање" опозиције има за циљ да оправда његов будуци насилни улазак у власт на нивоу БиХ. Млаки ставови и акције опозиције му иду на руку јер народ има слабо памцење. Вијести о криминалу, корупцији, политицким убиствима дигну притисак код народа и у том цасу је народ спреман на све, али вец исто веце, једна епизода "Фарме", "Звијезда оваквих или онаквих" или изјава "Змајева од Сипова и других опстина" избрисе глад и неимастину и сва понизења која дозивљавамо од Додика и њему слицних силедзија. Упорно понављање, попут овога народ игнорисе јер поциње нова заглупљујуца серија на ТВ-у. Цавиц понавља и указује на проблеме у нади да це народ несто од тога запамтити. Ипак, избори су далеко, а серија на хиљаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ...

11.10.2015 14:59

Не да Бакир, џаба све, али Бакир не да Милораду ни близу....

Name

Од срца

11.10.2015 15:10

Па Бакир ако упусти Милорада, мозе слободно да се пакује из власти јер Драган, Милорад и Фахро немају планове да са њим граде "свијетлију" будуцност.

Name

Мики

11.10.2015 15:25

Лагумдзија је петљо са Додом ,видјели смо како је просо на изборима.Босњаци то казњавају.

Name

крк

11.10.2015 14:11

Па јесте изврсио подјелу, то је цињеница...али цињеница која говори да се не дијели јесте сто вас је све позвао на састанак, а ви нисте смјели да одете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.10.2015 18:52

Не лупетај!

Name

Сандокан

11.10.2015 14:22

Радите несто доста је празне прице,ста је Вама Цавицу,за кога ви радите? Засто не затразите од Баје да даје оставку,јер својом празном прицом само му дајете времена и легитимитет???

ОДГОВОРИТЕ
Name

исти су сви дрматори

11.10.2015 14:22

Зашто ви јавно не изађете као опозиција РС да кажете овом пропалом народу који је за вас гласао на изборима, имамо добре плате лијепо живамо и уживамо, а ви тражите од режима да вам побољша стандард, ми са тим немамо ништа имате доказ да за цијелу годину нисмо за вас ни ценат мрднули за бољи живот обећани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандокан

11.10.2015 14:35

Јасна ми је васа тактика,хоцете да народу дозлогрди и да народ заврси посао умјесто Вас,без обзира јос ако буде повриједјених,онда за Вас боље и да опет прицате и кукате напразно! Докле висе-Ви ОПОЗИЦИЈА станите на цело или се повуците-ДОСТА БРЕЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

11.10.2015 15:06

Нико од политицара из опозиције неце позвати народ на насилну смјену власти, јер се то правно квалификује као дрзавни удар и даје Додику одријесене руке да посаље полицију на демонстранте и да похапси водје револуције, те да уведе вандерно стање којим би себе оцувао на власти до бесконацности. Једини нацин промјене власти је на изборима уз максимално постовање закона.

Name

Цезар

11.10.2015 19:02

"од срца", није тако! Имаће улицу сигурно јер ниједан бандит није сишао с власти на други начин. Што год се улица више одгадја, посљедице, и по режим и по РС, ће бити све веће. Режим се свакоднвно урушава, а и РС, није јасно откуд им паре за исплате плата толиких буџетских корисника. Оних 15-так милиона кредита којег узму сваког мејсеца је кап воде у мору. Очито је да им Америка и ЕУ дају паре исод стола. Не дају им колико би они хтјели али их одржавају на апаратима. Иначе би до сад баш све стало. РС пропада рапидно. И народ и њој.

Name

Од срца

12.10.2015 02:23

Цезаре, слазем се да је улица најбрзе, а мозда и најправедније рјесење, али ја на њој нецу бити јер сам далеко. Зато бих се суздрзао од тога да позивам икога на улицу, а моје дупе (да простите) далеко и на сигурном. Засто нас дрзе као таоце у сталном страху од рата, глади и којекаквих посасти, док узивају у отетом? Докле це нас понизавати и пити нам крв на сламку? Зеља ми је да на ТВ гледам дуготрајна судјења тим манијацима која це трајати барем онолико дуго колико сам ја тразио посао након рата и продавао сто сам имао да бих презивио мир.

Name

Свештеник Михаило Микић

11.10.2015 14:46

Е мој Драгане? Проблеми у Републици Српској Босни и Херцеговини су много већи него што они на први поглед изгледају и њихови корени су много дубљи него што је то питање одговорност појединаца или Милорада Додика пред Богом, народом и законом! За свађу је потребно двоје који желе да се свађају, а ми сада у Републици Српској присуствујемо свађи и изношењу прљавог веша на видјело дана "политичара" који су на позицији у властима Републике Српске и оних из опозиције око подјеле привилегија које свака власт са собом доноси а интереси народа су само параван иза којег се име народа, криминал чини. За такво мафијашко понашање наших "пилитичара" крив је народ. Он је у немоћи својој дозволио "политичарима" својом немарношћу и незаинтересованишћу да народни зној попут меда циједе и прсте да лижу. Живот и понашање данашњих "политичара" је већином нажалост такво да њима завиде и највећи лопови и преваранти који могу сада од наших "пилитичара" само да уче како се у име народа државна имовина уништава пљачка и отима. Зато се промјеном власти без промјене лоповске људске свијести неће пуно постићи, јер ће све да буде по српској народној мудрости давно реченој "сјаше курте да узјаше мирте". Зато по примјеру Цара Душана Силног грађане Републике Српске Босне и Херцеговине треба научити примјером да нико није изнад закона и да је ЗАКОН ИЗНАД СВИЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А...

11.10.2015 15:26

...Шта ћемо са Суваром?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган С.

11.10.2015 16:24

Досадило ми Вас слушати, политички калкуланти. Основаћу странку и покренути процесе, кад се нећкате. Имате необориве доказе и ништа...шетња!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја петица

11.10.2015 18:13

Како то да увијек са јаким и опасним прицама излази Цавиц а Босиц и Иваниц увијек по страни. Умјеренији. Зна ли неко разлог?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

11.10.2015 20:49

Босић чува Шаровића, а Иванић себе...

Name

Икона

11.10.2015 19:42

Милорад Додик је одговоран за успостављање незапамћене корупције и негативне селекције и потпуну пропаст РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.10.2015 05:06

Мислим да је срамота сто нас ПРЕДСЈЕДНИК све око себе омаловазава,и нико није СРБИН само ОН !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

балканска посла

12.10.2015 06:46

Безобразлук, подлост и необразованост су његове главне особине. А добије изборе!

Name

РЕ Балканска п...

12.10.2015 07:38

Управо зато. Наведени епитети су на цијени. А има их још....

Name

Мд

12.10.2015 07:11

За политицке подјеле у Рс су криве паре којих вам није никад доста,боли вас уво за обицан свијет вама су фотеље и плате битне свима од Додика па до свих осталих ,и јос кад помијесамо издајницки дух који имамо ми Срби добро смо јос и зиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

12.10.2015 17:34

Цава када цес у пензију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

13.10.2015 07:46

СТА аком, ово па ста ако оно па ста ако вако па ста ако нако па ста ако то па ста ако ако и ако дворске луде питају и одговарају по свом сумњицавом находјењу по оној да је баби К... била би ДЕДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

13.10.2015 17:53

Зивео Милорад Додик.Био на власти јос 12 година,па опет толико.Зивела Српска !!!

ОДГОВОРИТЕ