ЕП: Срби једва сломили отпор Словака!

Одбојкаши Србије победом су стартовали на Европском првенству, пошто су победили Словачку у маратону са 3:2 (25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9). "Орлови" ће у суботу од 15.00 играти против Финске, а дан касније од 18.00 против бранилаца титуле, Руса.

Остали спортови 09.10.2015 | 21:00
ЕП: Срби једва сломили отпор Словака!

На старту меча су мало бољи били Словаци и повели су са 3:5, затим је смеч Атанасијевића био неукротив за њих, али су ипак на прву паузу отишли са предношћу (6:8). Када је почео блок боље да функционише, Подрашчанин се придружио Атанасијевићу, а уз једну мини серију од 4:0 "орлови" су преузели контролу рима меча.

Све бољи је био и Никола Ковачевић, са леве стране је био незаустављив два пута за 23:21. Блок је донео две сет лопте, Словаци су тражили тајм-аут, али није било тактике која је могла да спречи Атанасијевића у намери да поентира за 25:22.

Наставак је имао сличан почетак, у благој предности били су Словаци, али највише захваљујући киксевима "орлова", до 9:12. Иако су изабраници Николе Грбића изједначили на 18:18, нису успели и да преокрену - противници су са идентичним резултатом дошли до свог првог сета уз смеч Патка.

Солидан старт није био довољан у трећем сету, "орлови" су се потпуно успавали, а ништа се није променило ни после тајм-аута селектора Грбића. Словаци су нанизали шест поена за преокрет, па су на други технички тајм-аут отишли са великих 11:16.

Неизвесност је ипак враћена, практично се играло поен за поен у завршници, а "орлови" су брзим дизањем за Марка Подрашчанина дошли до сет лопте при 24:23. По две су имали и једни и други, напетост је дуго трајала, а апрекинута је када је блоком трећа сет лопта искоришћена за 2:1 у сетовима за Србију.

Избачени су били Словаци из такта јер је у финишу један поен додељен Србији после видео челенџа , "орлови" су одмаклидо средине сета (16:12), но противници су подигли темпо и заиграли агресивније. што је резултирало преокретом. Заустављен је и Атанасијевић блоком за 18:20, а повратка није било иако се изједначило на 24:24. Трећом сет лоптом, Словаци су изборили нови сет.

Блок је у одлучујућем периоду игре савршено функционисао, од 8:4 је разлика успешно одржавана до краја, за сигуран стартни тријумф пред окршај са Финцима, који против Русије играју у петак од 20.30.

Коментари / 0

Оставите коментар