Четири секунде за љубав

Да ли је особа коју сте управо срели ваша сродна душа или у њу никада не бисте могли да се заљубите, можете да знате после само четири секунде

Занимљивости 09.10.2015 | 09:00
Четири секунде за љубав

Да ли је особа коју сте управо срели ваша сродна душа или у њу никада не бисте могли да се заљубите, можете да знате после само четири секунде. А уколико желите да се ви некоме свидите, имате највише четири минута да то постигнете. Ово тврде научници, који сматрају да привлачност и освајање више зависе од невербалног понашања и тона говора, него од садржине изговореног.

Када говоре о љубави, стручњаци се позивају на правила до којих су дошли истраживањем. Тако су установили да мажење ствара супстанцу окситоцин, која је природни лек против болова, пре свега мигрене. Њено дејство траје четири часа.

Иако звучи као обична фраза, срце заиста може да буде сломљено после раскида. Губитак вољене особе доводи до физичког бола у области овог мишића, што се у медицини и зове "синдром сломљеног срца". Чешће погађа жене него мушкарце и може погрешно да се дијагностикује као срчани удар.

Научне студије још показују да већа количина сала око мушког стомака указује на нижи ниво тестостерона, мању сексуалну жељу и плодност, па из тог разлога већина жена има отпор према таквим типовима. А то што мушкарце привлаче девојке са сличном грађом односно структуром костију као њихове мајке, у психологији се зове "сексуални отисак" или "импринт".

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар