Албанија - Србија 0:2, ток меча

Фудбалска репрезентација Србије победила је у Елбасану селекцију Албаније са 2:0 (0:0) у квалификацијама за првенство Европе.

Регион 08.10.2015 | 20:50
Албанија - Србија 0:2, ток меча

Ток меча:

22:40 Србија побједник меча.

22:35 - Нови гол Србије. Тренутни резултат 0:2

22:34 - ГОООООЛ! Води Србија!

Поново је Љајић одуговлачио, али је послао добар пас, Митровић није био сигуран да ли се наази у офсајду, па је пропустио лопту до Коларова који је одлично шутирао и утишао цео стадион у Елбасану.

22:24 (80') - Последњих 10 минутра

До краја утакмице у Елбасану остало је још 10 минута плус судијска надокнада времена, резултат је 0:0!

22:23 (80') - Добар покушај Коларова, тик поред стативе

Очекивали су наши навијачи много у 80. минуту - на око 30 метара се Коларов намештао да изведе слободњак, учинио је то врло добро, гађао поред живог зида и лопта је отишла тик поред леве стативе.

22:19 (76') - Велика шанса и сјајна одбрана Стојковића

Најбољу шансу на утакмици имали су фудбалери Албаније, који су додали гас како се ближи крај.

Резервиста Чикалеши је лако прошао поред Томовића и Стефана Митровића, и искоса са леве стране снажно гађао у ближи угао, али је Стојковић сјајно сачувао своју мрежу.

22:17 (73') - Повредио се и Матић

Пех за пехом у нашој репрезентацији - и Немања Матић је морао ван терена након што се сам повредио, а његово место заузео је Љубомир Фејса.

22:12 (69') - Друга измена у Албанији

Балај је изашао а заменио га је Чикалеши у 69. минуту, што је друга измена у домаћој селекцији.

22:11 (67') - Жесток судар

Тек што је крочио на терен, Душко Тошић се нашао на мети и био је у жестоком судару са албанским нападачек Балајем, али су после краћег задржавања на земљи, обојица устала и наставила меч.

22:10 (66') - Таласи на трибинама

На терену је опет нешто мирнији период игре, па су албански навијачи одлучили да се забаве прављењем "мексичких таласа" на трибинама.

22:08 (65') - Бане Ивановић морао ван игре

Због повреде Бранислав Ивановић је морао да заврши утакмицу, а уместо њега је ушао Душко Тошић у 65. минуту. Капитенску траку је преузео Александар Коларов.

22:03 (60') - Лопта нам се "шета" кроз петерац

Тачно на истеку сат времена игре Албанци си имали најбоље шансе - Аголи је са левог крила центрирао и нико у петерцу није интервенисао, па је са друге стране лопту убацио Џака, али није било промене резултата - 0:0.

21:58 (54') - Прва измена у нашим редовима, звиждуци за Сулејманија

Селектор Србије Радован Ћурчић је прву измену направио у 54. минуту и уместо Тадића на терен послао Миралема Сулејманија, који је уписао 17. наступ за национални тим.

Резултат је и даље 0:0.

21:57 (53') - Албанци запретили из прекида

Као да се Албанија полако ослобађа нашег притиска, па се домаћин и други пут нашао у шанси за кратко време - после прекида са десне стране лопта је дошла на другу стативу до Цане који је шутирао поред гола.21:54 (51') - Сигурна одбрана Стојковића

Албанци су у 51. минуту имали продор по левој страни одакле је Лењани шутирао оштро по земљи поред Томовића, али је Стојковић био на правом месту да ухвати лопту.

21:51 (47') - Врло добар покушај Миливојевића

У 47. минуту добар напад наших - Миливојевић је пронашао Љајића који је успорио акцију, али се лопта одбила до везисте Олимпијакоса који је снажно шутирао из прве са дистанце мало изнад пречке.

21:51 (46') - Промена у Албанији

Селектор Албаније Де Бјази одлучио се да у паузи направи прву измену и уместо Љиље увео је Качеа.

21:49 (46') - Почело је друго полувреме

Полувреме - Судија Недић: Оправдано поништен гол

"Тошић је спречио голмана, утицао на игру и оправдано поништен погодак", рекао је наш судијски стручњак Недић гостујући у студију РТС, који је похвалио суђење Николе Рицолија.

Полувреме (45') - Пантелић: Србија је могла да постигне два или три гола

"Били смо доминантни, само да мало брже иде лопта. Да се не завлачимо по страни, можемо много проблема да им напарвимо. Већ је требало да буде 0:2 или 0:3 за нас. Албанци нису имали ниједну шансу, ударац главом је био скроз безопасан.

Наши продори преко Тадића могли су да резултирају погоцима, жао ми је што нема гола, јер би то донели мир нашој репрезентацији. Били бисмо још опаснији по Албанце, можемо да им нанесемо тежак пораз", рекао је Марко Пантелић, бивши нападач националног тима, гостујући у студију РТС

21:32 (45') - Полувреме

После првих 45 минута резултат на семафору је 0:0. Србија је успела да постигне гол у 37. минуту, али је оправдано поништен због фаула Тошића над голманом Беришом.

21:30 (43') - Лила изнет са терена

Фудбалер Албаније Лила је изнет са терена на носилима у 44. минуту. Према његовој гестикулацији изгледа да је повреда нешто озбиљнија. Селектор домаћег тима је већ послао двојицу играча на загревање.

21:28 (41') - На Миторовићу највећа пажња

Дефанзивци Албаније највише пажње посвећују Александру Митровићу, па је тако српски нападач у већини ситуација "удвојен". 

21:26 (39') - Милојевић мора да се пази

Опет је Миливојевић направио фаул и вероватно би добио жути картон да није "пожутео" већ у трећем минуту. Рицоли га је уместо тога позвао и објаснио му да се смири и да ће следећи сличан фаул значити ранији пут у свлачионицу.

21:23 (36') - Поништен гол Србије и прво кошкање!

Како је мало недостајало да Србија поведе у Албанији, мрежа се затресла, али је судија Рицоли поништио погодак нашим играчима у 36. минуту!

Љајић је додао Тадићу који је издржао дуел са Цаном, ушао у казнени простор и пронашао Љајића а он је проследио лопту у мрежу! Међутим, у тим тренуцима је Зоран Тошић несмотрено налетео на голмана Беришу, спречио га да интервениш и направио фаул, због чега је гол поништен.



Самим тим дошло је и до првих варница на терену, у центру пажње био је Александар Митровић, али се све завршило само на кошкању.

21:20 (35') - Мирнија атмосфера на трибинама

Како се ближи крај првог полувремена, тако је и атмосфера на трибинама све мирнија - нема више онако гласно подршку албанским фудбалерима, чему су допринели и наши играчи.

21:19 (34') - Шут преко Стојковићевог гола

Чекали су Албанци контру и дочекали су је после наше грешке у 34. минуту, лопта се одбила до Љиље, а он је са дистанце шутирао високо преко гола.

Ништа значајније није се догодило у првих пола сата на стадиону у Елбасану, наши фудбалери делују боље на терену, технички и тактички поткованији, али се Албанци одлично бране и чекају своју шансу.

УЕФА је забранила велике заставе, одузимала косовска обележја, али су албански навијали успели да развију своју нешто већу заставу.



Ни после првих 25 минутан није било промене резултата.

21:08 (23') - Шут Ивановића преко пречке

Запретили су наши фудбалери средином првог полувремена када је Љајић шутирао са дистанце и изборио се за корнер.

Уследила је добра акција "орлова" и снажан ударац капитена Ивановића из казненог простора али преко пречке у 23. минуту! Остаје 0:0.

21:04 (18') - Мирнији период игре

Ближи се средина првог полувремена, игра се углавном на средини терена, без опасности по голмане Стојковића и Беришу

21:00 (12') - Атмосфера међу албанским навијачима

Не престаје песма међу албанским навијачима који све време пружају подршку својим играчима на терену.

20:55 (9') - Прва одбрана Стојковића

Растрчали су се играчи Албаније од петог минута и у деветом је Лила после центаршута са леве стране шутирао главом, али је Стојковић био на правом месту да сигурно ухвати лопту.

Врло је битно за голмана да му прва одбрана буде сигурна и да ухвати "живу" лопту.

20:52 (7') - Љајић у живи зид

Дуго је лопта била на половини Албаније, а покушај из слободњака имао је Адем Љајић, али је са око 20 метара тукао у живи зид.

20:51 (5') - Звиждуци не престају

Прошло је уводних пет минута без шанси на обе стране, а сваки пут кад је лопта у поседу наших фудбалера, чују се изузетно гласни звиждуци са трибина у Елбасану.

20:50 (3') - Миливојевић први пожутео

Већ у трећем минуту је судија Никола Рицоли показао први жути картон, нашем везисти Луки Миливојевићу, због нешто оштријег фаула са леђа над Лењанијем.

20:46 (1') - Почела је утакмица, а са центра су први кренули наши фудбалери.

У првом мечу Србије и Албаније у Београду се најмање причало о фудбалу, а много више о дрону, уласку навијача, прекиду и каснијим благо речено спорним одлукама Арбитражног суда у Лозани. Такмичарски гледано, ова утакмица нема никакав значај за нашу селекцију, а много већи за домаћи тим који би тријумфом био веома близу пласману на Европско првенство.

Ипак, иако резултатски не може да помогне, изабраници Радована Ћурчића желе на стадиону у Елбасану да покажу да су бољи и квалитетнији и да се реванширају за сва дешавања из српске престонице.

Познати су састави тимова:

Србија: Стојковић, Томовић, Ивановић, С. Митровић, Коларов - Матић, Миливојевић - Тошић, Љајић, Тадић - А. Митровић

Албанија: Бериша, Хисај, Цана, Џимишти, Аголи - Мемиша, Баша, Џака - Лењани, Лила, Балај

Извор: Вечерње НОВОСТИ / Блиц

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Србин

08.10.2015 19:01

Срецно и показите им како се игра фудбал...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоши

08.10.2015 19:27

Хоћемо ли годину дана звакати ту причу о дрону ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

08.10.2015 19:50

СРБИ су професионалци за те пингвине

ОДГОВОРИТЕ
Name

спафтак

08.10.2015 20:36

Тооооооооооооппппп...братеееееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

08.10.2015 20:40

Тооооооооо..брацоооооло....брзо им забисмооооооо.....то брацоллллл

ОДГОВОРИТЕ
Name

фудбал

08.10.2015 20:42

Бошњак донио побједу Србији против Албаније. Србија заслужено побиједила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

08.10.2015 20:44

Браво Србијо! Поздрав из Босне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србенда

08.10.2015 20:44

Честитке за побједу над шиптарима... На жалост касно сте се пробудили. Неће вас бити на првенству Европе. Црногорац Караџић је гробар српског фудбала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

08.10.2015 20:45

Адем Љајић...асистенција...гол...требали што рећи...или паметном доста...глупом је лакше у гуз..у...него у главу...не пјева химну...али срцом игра за Србију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

08.10.2015 20:45

Орао пао.то брацо Срби свака цаст, а јест Србија ову годину сретна где год су отисли победили су у сваком спорту и Бог је на српској страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

санџак транс

08.10.2015 20:45

Љајић научио химну, намјестио први и постигао други. Хет трик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ

08.10.2015 20:47

ТАКО ЈЕ БРАЦО СРБИ САМО НАПРЕД

ОДГОВОРИТЕ
Name

меси

08.10.2015 20:47

Браво С Р Б И Ј О!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

08.10.2015 20:48

Оставите глупости по страни .Овдје се игра утакмица и Србија је боља и бит ће јос голова .Нека победи бољи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

08.10.2015 20:59

Тоооооооооо Србијоооооооооооооо.... Србија до Токиааааааааа...

ОДГОВОРИТЕ