Шта све можете са пивом

Од сада ћете још више волети пиво - омиљено пиће многих мушкараца не служи само за забаву и уживање, већ се показало корисним и у другим ситуацијама - од кувања и чишћења, преко убијања досадних инсеката, до неге лица

Занимљивости 08.10.2015 | 14:00
Шта све можете са пивом

Пиво је одлично у уклањању тврдокорне прљавштине, па ако вам је нестало хемикалија, а мрзи вас да скокнете до продавнице, проспите мало омиљеног напитка, сачекајте минут и очистите. Изненадите лепшу половину тако што ћете њен златни накит ставити у посуду натопљену светлим пивом. Када мало одстоји, а киселина учини своје, очистите злато чистом крпом.

Многи кувари тврде да ћете најбољи роштиљ добити ако пре тога маринирате месо у пиву. Али, његова употреба се не завршава у кухињи. Оставите отворене флаше или лименке преко ноћи у башти и ујутру ће вас сачекати пужеви, муве и остали инсекти које привлачи мирис. Ако цвеће у саксијама делује болесно, пробајте да га опоравите са мало негазираног пива. Јечам и шећер требало би да помогну у култивисању земље.

Негазирано пиво одлично је и за одржавање намештаја од дрвета ком враћа боју. Умочите крпу у мало негазираног пива, затим пребришите чистом и добићете ефекат исполиране површине.

И на крају, кад сте очистили кућу и спремили месо, очистите лице јер су јечам и други састојци пива одлични за пилинг коже.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар