Како се носити са густом косом

Иако је боље имати природно густу и јаку косу, грешка је мислити да је оваква коса практичнија и лепша сама по себи. У поређењу са слабијом косом, она тражи подједнако рада и улагања да би постала украс, а не сметња.

Мода и љепота 08.10.2015 | 10:30
Како се носити са густом косом

Пре свега је за густу косу битан правилан одабир фризуре, јер многа шишања неће одговарати овом типу косе (посебно их је много међу кратким и средњим дужинама). Иако многи клијенти мисле да се тањењем може довести свака коса до жељеног облика то апсолутно није тачно и шишањем се густа коса може прилагодити облику само до одређене мере. Уколико је шишање косе једини третман коме подвргавате густу косу онда се определите или за веома кратке или јако дуге облике фризуре (што гушћа то дужа).

Да би се густа коса боље прилагодила жељеној фризури потребано је да се прилагоди- препраира како би вам била практична и лака за одржавање. Ово прилагођавање се на густим косама ради у смеру равнања косе и смеру опуштања косе која би требало да буде мекша и финија ради лакшег руковња и лепшег изгледа. Третмани којима се постижу ови ефекти су: пре свега трајно исправљање косе (за косе које су густе и при том преломљене или коврџаве), затим кератинско исправљање косе (за густе косе које треба да буду питомије и при том им фали нега), дубински третмани за обављање који смирују влас…..

Фарбањем густе косе у светлије нијансе се добија привид мањег волумена, а како фарбе уједно и благо препарирају косу учинак фарбања је на оваквој коси двострук. Треба водити рачуна да се не претера са оштећењем при фарбању косе јер оштећена влас може да отекне и да уместо тање коса изгледа надувено.

Густа коса је привилегија мањине и треба је користити као украс који не може свако да има. Правилним и смишељним начином обликовања, стилизовања, неговања и колорисања добија се модни додатак који доминира у вашој појави.

Супер жена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јела

08.10.2015 08:43

Код мене густа и коврџава , јуче је ошишала на цент , јер немогуће је да изгледа његовно , без два сата дневно .

ОДГОВОРИТЕ