Кључеви за десет социјалних станова

У градском насељу Ново Брчко данас су уручени кључеви за десет корисника станова изграђених по Програму социјалног становања удруженим средствима ЕУ, аустријског „Хилфсwерка", министарстава за људска права, расељена лица и избјеглице БиХ и локалне Владе.

Босна и Херцеговина 07.10.2015 | 19:00
Кључеви за десет социјалних станова

С готово симболичном мјесечном киријом од једне марке по метру квадратном и уз трошкове режије и одржавања стана а без временског ограничења, станове су добили социјални случајеви који су задовољили критеријуме, млади брачни парови и кадрови неопходни граду и привреди. Међу њима је и дјевојка без оба родитеља, радница у пекари, Недељка Пишталовић.

„Ја сам Брчанка која је већи дио живота провела у Дому за незбринуту дјецу у Зеници. Сама сам, а ова гарсоњера је велики тренутак у мом животу и подстрек да својим радом, као и увијек, уредно плаћам обавезе и размишљам о љепшој будућности. Вјерујем да ће оваквих објеката бити још у Брчком јер је и то добар начин да се заустави одлазак младих у свијет", каже Пишталовићева.

Десет станова спремних за усељење коштало је укупно 360.000 марака на плацу који је, уз осталу инфраструктуру без накнаде обезбиједила Влада, а Брчко је један од шест градова у БиХ у којима се реализује овај интегрални модел одрживог система социјалног становања.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар