Због хрватске робе, наша негдје у ћошку

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија потпуно отворила тржиште за хрватске компаније и да тражи "бар упола такве услове и за наше компаније".

Србија 06.10.2015 | 10:10
Због хрватске робе, наша негдје у ћошку

"Ви када уђете у наше велике маркете, којима смо ми широм отворили врата, ми не можемо да видимо 'Књаз Милош', компанију која је стара више од 200 година, али ћемо да видимо све друге", рекао је Вучић новинарима у Пожаревцу.

Влада Србије ће, додао је, да ради с хрватским пријатељима на том побољшању, али је приметио да када "неко зарађује огроман новац у Србији треба да обезбеди минималне услове нашим компанијама у својој земљи".

"Немамо ми ништа против 'Јане', 'Јамнице' и других компанија, али српски 'Књаз Милош' је негде у ћошку и то се онда ту наравно мање продаје, а у њиховим земљама се уопште не продаје", навео је Вучић.

Како је приметио, фер је и поштено да се то тражи од Хрватске.

"Као председник владе уопште се не плашим одговора, оваквих и онаквих, јер смо ми понудили комплетно наше тржиште - као на длану и дали им пуну слободу функционисања и рада у нашој земљи и чак и не тражимо тако добру и чисту ситуацију као у Хрватској. Само тражимо да наше успешне компаније пусте да раде бар 50 одсто у онаквим капацитетима и под онаквим условима како ми њих пуштамо да раде у Србији", нагласио је Вучић закључивши да је то поштен начин да се са неким разговара.

Извор: Б92

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ста је теби

06.10.2015 08:22

Ста 50 одсто,јеси ти нормалан. Мора да буде исти однос,како СРБ тако и у ХР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

06.10.2015 08:30

Мало по мало и Премијер поце да хода по земљи,али на том питању треба да висе ради кроз институције,а мање кроз медије јер ризикује да га оптузе да опструисе продају роба из ЕУ у Србики.Спољно трговински баланс са Хрватском мора да буде предмет анализа струцњака и владе Србије која је дузна да донесе одговарајуце мјере,наравно водеци рацуна да се не угрози европски пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

06.10.2015 08:34

Ту си у праву и имаш подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

06.10.2015 09:12

Код нормалних људи,нормалних политичара би Србија морала да извози 89% више робе у Словенију,хрватску,мађарску,бугарску,румунију него што они увозе од њих, али ЕУ је то и циљ је јасан под америчком командом заледити до минуса Српску привреду и тако понижавати и искориштавати још више Србе,док ови који подписују такве споразуме купују виле по Кипру,Малдивима,Монацу итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

06.10.2015 09:13

Избори се близе националистицка реторика пролази. Господин прави Београд у магли и београдски пасалук,све гура у бг,када се одцијепи Војводина и сиптари са Сандзацким потурицама превладају Јузном Србијом то је то. Треба јацати југ Србије, а не само Београд,и доводити Арапе да праве хареме по Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2015 10:34

Па, сад је као он крив за све сто се десавало у Србији од ИИ свјетског па на даље? Лако је пљескати тудјом ... по самару. Сви ми знамо да сила бога не моли и да цим дигнес главу ови неоколонијалисти те пукну по њој.

Name

Србин

06.10.2015 09:13

Касно Марко стиже на Косово!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар неимар

06.10.2015 09:16

У БЛ све роба из Хрватске. Након преузимања Меркаторових продајних објеката Конзум истиснуо робе произвођача из БиХ и Србије. Упадљив је несклад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастарбеитер

06.10.2015 09:40

Ја сам кратко доле годишње седам осам седмица и сто год купујем то су производи који су доле произведени. Када сам у куповини слусам како народ дискутује како је страно квалитетније. То је тачно да су рецимо Њемацки или Аустиски производи квалитетни али они који се продају у тим земљама они који иду на балкан рецимо то је онда тотално други квалитет иако је исто паковање .Али ми смо такви сто год је тудје то је боље а сто плацамо само етикету а не квалитет кога то интересује. Зато држава нетреба да уводи никакве забране на увоз стране робе него градјани својим не конзумирањем таквих производа довест це да их има сто мање на нашим рафама ,па це онда увозници размислити дали да увозе тако несто ако се неће продати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

06.10.2015 10:26

Подпуно сте у праву,и драгоми је да има таквих људи који исто размисљају,нацин на који се народ понаса у дрзави, мозе да буде нај веца моц дрзаве и мозе да преокрене неке ствари за добробит и себе као народа и дрзаве. Па мало размислимо драги народе купујмо своје стосмо га ми призвели,па нека се увози колико хоце, и нек та њихова роба стоји у цоску,а и даље смо ми фини људи и сарадјујемо у трговини.

Name

марко самардзиц

06.10.2015 10:19

Какве користи Ацо драмосеру кад све,фирме које врједе су мафијаске или стране,док их некад неповратимо неврједи ниста!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

06.10.2015 10:25

Вучић у Србији скупља криминалце из Републике Српске. Умјесто да их ухапси и испоручи правосудју РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грго

06.10.2015 13:17

Реци ти Вуцицу кад цес испоруцити осудјеног у РС јел то твоја борба против корупције и криминала? Мазес народу глупом оци.

Name

Гаврило Принцип

07.10.2015 00:19

Дај се опаметите за сва времена! хрвати свакако не купују Српске производе ништа то није ново пошаљите тим нека испита грађане дали Купују?

ОДГОВОРИТЕ