"Успјешан модел подршке борцима"

Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић посјетио је данас Рудник и термоелектрану у Угљевику и најавио да ће успјешан модел подршке борачкој популацији који примјењује ова компанија покушати да прошири и на друге локалне заједнице у Српској.

Република Српска 05.10.2015 | 19:03
"Успјешан модел подршке борцима"

Он је истакао да је захваљујући таквој сарадњи Угљевик једна од ријетких средина гдје готово нема проблема када је у питању борачка популација, њено стамбено збрињавање, запошљавање дјеце из породица погинулих, брига о ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима.

"Пракса показује да је положај бораца бољи у локалним заједницама са јачом привредом", рекао је Савчић и најавио да ће модел сарадње РиТЕ и Општинске борачке организације Угљевика покушати да пренесе и у Гацко, Мркоњић Град и друга мјеста у Републици Српској.

Савчић је захвалио руководству РиТЕ "Угљевик" за велику подршку коју пружа борачкој популацију у цијелој Републици и позвао сва јавна предузећа у Српској да се угледају на ову компанију.

Генерални директор РиТЕ "Угљевик" Жико Крунић је у обраћању новинарима истакао да ово зависно предузеће са 1.900 запослених послује у оквиру Електропривреде Републике Српске и да у складу са улогом и статусом компаније спроводи политику Владе Републике Српске на најбољи могући начин.

"У одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 48 радника предузећа и све њихове породице су стамбено збринуте, за дјецу породица погинулих обезбијеђено је 79 стипендија, а из категорије породица погинулих бораца укупно је у РиТЕ запослено 105 радника", рекао је Крунић.

Према његовим ријечима, по основу протокола који је прошле године потписан на иницијативу предсједника Републике, у РиТЕ су запослена 34 радника из породица погинулих припадника Војске Републике Српске, од чега 22 из Угљевика, седам из Бијељине и пет из Лопара, а у сарадњи са Општинском борачком организацијом Угљевика обезбијеђени су послови за 51 радника из борачке популације.

"Тренд сарадње биће настављен и у наредном периоду, јер то је опредјељење овог предузећа", рекао је Крунић и додао да је дио добити РиТЕ Угљевик распоређена локалним борачким организацијама широм Републике Српске.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић захвалио је руководству РиТЕ на доброј сарадњи и истакао да борачка популација у Српској мора да има приоритет у запошљавању.

Према његовим ријечима, Борачка организација Угљевика оснивач је фирме "Препород" која запошљава лица са инвалидитетом, међу којима је најмање 51 одсто ратних војних инвалида, а захваљујући РиТЕ обезбијеђен је посао за 51 радника са редовном платом.

Маринковић је рекао да су на подручју општине Угљевик без запослења још 174 демобилисана борца.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

жељни бољег живота

05.10.2015 17:37

Шта ви хвалите мали постотак неког напретка за борце, док у цијелој РС борци гладују са нарушеним здрављем, и у годинама немају никакве олакшице нити новаца за храну и љекове, деценија је дуга а промјена на боље ни на видику, исто је стање као код Ћургуза нит се треба надати бољем сутра без оставке кочничара, који неда бољи живот борцима од ове сада патње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац.

05.10.2015 18:44

Миломире мораш више мислити на демобилисане српске јунаке! Мораш некад, и шаком ударити о сто. Ми те борци гледамо, ако не будеш радио за нас ми ћемо тражити правог човјека.

Name

Борац 7. категорије

05.10.2015 20:54

Ено Ћургуза на листи савјетника Предсједника Републике, и то за обавјештајно безбједносну област. А и генерал је унапријеђен, и то у специјалног опуномоћеника са посебним овлаштењима за дистрибуцију и лично уручивање предсједничких одликовања на цијелом подручју РС-а.

Name

Зоран

05.10.2015 18:13

Зико Круниц је одбројао Дане као Генерални Директор РиТЕ Угљевик и сада представљате хумана дела Цовека који је дубоко у Криминалу,страсно,јос који Дан и никад висе,Богу Хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

05.10.2015 18:22

Лијепо и треба помагати овој категорији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПорукаКруницу

05.10.2015 19:21

Зиле , одбројао си дане. Дзаба ти је да правис те лазне представе за народ. Него посвети се затирању сумњивих трагова иза себе. То ти је погресан метод за исправљање сумњивих работа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

06.10.2015 07:03

Миломире тугу наса тп те миле послао ЕП да прицас како се ради. Сто ниси отисао у Интеграл или у Херц

ОДГОВОРИТЕ