Листа за директора СИПЕ ускоро пред Мектићем

За понедјељак је заказана сједница Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ на којој ће бити утврђена ранг-листа кандидата за директора Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Босна и Херцеговина 05.10.2015 | 22:59
Листа за директора СИПЕ ускоро пред Мектићем

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ добио је изводе из казнених евиденција Министарства унутрашњих послова о кандидатима за директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ тако ће у понедјељак обавити интервју са седам кандидата који су се пријавили и који испуњавају услове Јавног конкурса за провођење процедуре одабира кандидата за избор директора СИПА-е.

Члан Независног одбора Енес Обралија казо је да ће након утврђивања ранг-листе успјешних кандидата са којим је обављен интервју, листа бити достављена министру безбједности БиХ Драгану Мектић.

"На сједници која почиње у 10 сати позвано је укупно седам кандидата. Листу најуспјешнијих кандидата, дакле до пет кандидата, исти дан ћемо прослиједити министру безбједности БиХ", казао је Обралија.

Процедура је таква да министар безбједности БиХ са достављене листе предлаже Савјету министара БиХ једног од кандидата за именовање на функцију директора СИПА-е.

На интервју су позвани Перица Станић, Зоран Глушац, Слободан Никић, Томислав Миросавић, Реља Ковач, Давор Видовић и Драган Мумовић.

Подсјећамо, почетком септембра Независни одбор је једногласно изгласао приједлог за смјену тадашњег директора СИПА-е Горана Зубца.

Након разрјешења Зубца за вршиоца дужности директора СИПА-е привремено је именован некадашњи замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић.

Извор: Клиx.ба