Видео: Погледајте Иванин скок за нови рекорд у Цириху...

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић још једном је одушевила нацију, овога пута новим државним рекордом и скоком од 7,02 метра.

Остали спортови 03.09.2015 | 22:45
Видео: Погледајте Иванин скок за нови рекорд у Цириху...

Изузетно је драматична била завршница митинга Дијамантске лиге у Цириху, где је Ивана тријумфовала други пут узастопно.

Она је у трећој и четвртој серији остварила два најбоља резултата у финалу, скоковима од 6,93 и 6,90, да би је у последњој Тијана Бартолета надмашила са 6,97.

Уследио је невероватан одговор Шпановићеве која је са 7,02 освојила злато и поставила нови национални рекорд, али и још једном потврдила да сваким скоком помера границе.

Ивана Шпановић није крила одушевљење после постављања новог националног рекорда скоком од 7,02 метра, али је најавила још боље резултате.

Она је у последњој серији митинга Дијамантске лиге још једном одушевила, освојила злато у Цириху и потврдила да за њу границе не постоје.

"Такмичење је било врло узбудљиво. Пре свега ми је посебно драго што сам успела да останем прибрана и смирена пред трећу серију после прва два преступа. После скока Бартолете у шестој серији (којим је на првом месту претекла Ивану), само сам се насмејала и са задовољством прихватила изазов. Овог пута завршила сам такмичење у моју корист са новим националним рекордом. Мени је изузетно важан и скок од 6,93 метра са више од 15 центиметара резерве, који је само показатељ да могу много више и од ових 7,02, али има времена за нове подвиге", истакла је Ивана.

Њен тренер Горан Обрадовић открио је узрок преступа у прве две серије.

"Пробали смо да искоригујемо залет у односу на Пекинг да би Ивана била што бржа на залетишту, што је резултирало преступима. У трећој и четрвој серији је имала одличане скокове од 6,93 и 6,90 метара. А онда се на стадиону 'Лецингрунд' поновила сцена са Светског првенства из Пекинга, Бартолета је у шестој серији скочила 6,97, међутим, Ивана је на најсјанији могући начин одговорила на скок светске шампионке и победила новим националним рекордом", презадовољан је Обрадовић.

Наша рекордерку већ у недељу 6. септембра очекује ново такмичење у Берлину.

Коментари / 0

Оставите коментар