Сарајево се бори са најездом пацова!

Прољећна дератизација није извршена, а јесења касни па се у све више насеља у Сарајеву грађани сусрећу са повећаним бројем глодара – пацова и мишева, а постоји и бојазан од ширења мишије грознице.

Босна и Херцеговина 01.09.2015 | 21:55
Сарајево се бори са најездом пацова!

Како стати у крај најезди пацова у Сарајеву, питање је које мучи, како надлежне, тако и велики број грађана, посебно оне у близини ријечних токова, који су најугроженији.

Иако епидемиолози сматрају да нема разлога за панику, доктори кажу да постоји оправдање за забринутост грађана. Колико су опасни доказује и чињеница да поред куге, могу изазвати и хепатитис те вирусне и паразитне болести са смртним исходом.

Епидемиолози истичу да се појава пацова могла и очекивати јер од 2010. није извршена превентивна систематска дератизација. Изгледа да се, као и у већини других ситуација код нас чека да проблем настане, па се онда тражи рјешење.

БН ТВ

 

 

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЋУЈ БА

01.09.2015 20:32

ЋУЈ БА ПРОВАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивше Сарајево

01.09.2015 20:35

Тамо више и нема правих Сарајлија на положајима, тако да и нема људи који искрено брину о Сарајеву. Па, ево, колико је културе и бриге за здравље и живот људи, први пут у задњих пет деценија гори Требевић. Срамота! Старе Сарајлије не памте када је Требевић горио, а сада се и то десило. Нажалост, све је мање људи који воде бригу о нецему. А тамо најмање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

01.09.2015 20:59

Види се да појма немас.ста ти знас ко је прави,а ко криви Сарајлија?!ти си неки верификатор или ста??Трбевиц гори на територији РС-а и нема потребе да Сарајево троси своје ватрогасце и свој новац на гасење васег простора.Нека вам гаси Бања Лука

Name

бг

01.09.2015 22:35

Срби су криви за нове сарајлије

Name

Неко

02.09.2015 06:43

Којој странци припадају ови пацови? Хоце и они дио свог колаца. Јесу ли ово Зујанови ил Скуторови куцни љубимци. Нека се они брину о њима и не саљите их у РС јер имамо и ми своје пацове марке ПАПЦИ

ОДГОВОРИТЕ