Трговина посланицима обесмишљава изборе

Предсједник СДС-а и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне Скупштине БиХ Младен Босић, рекао је да је градишки СДС преживио покушај политичког пуча.

Република Српска 01.09.2015 | 22:56
Трговина посланицима обесмишљава изборе

''Евидентно је да је изнутра извршен напад на СДС, да је то било унапријед осмишљено, организовано, те да је главни извршилац тог посланик Славко Дуњић који је мандат добио на листи СДС-а критикујући актуелну власт, а онда продао тај мандат супарницима и онима које је критиковао те тако преварио СДС и гласаче који су гласали за њега, а против политике Милорада Додика'', нагласио је Босић.

''Тај свој мандат је евидентно из личних разлога Славко Дуњић ставио у функцију спашавања скупштинске већине Милорада Додика и актуелне Владе Жељке Цвијановић. Нажалост, то није усамљена појава у Републици Српској, то је практично постала озваничена активност владајуће странке СНСД-а, ДНС-а и Социјалистичке партије", рекао је Босић.

Он је навео да се ради о отвореној политичкој корупцији трговине мандатима која обесмишљава сав изборни процес и доводи у питање сврху демократије.

''Ако неко може причати гласачима и тражити њихов глас на основу једне приче, а онда промијенити причу кад га они изгласају и радити за супротну страну, онда је јасно да избори губе смисао и зато ће СДС тражити промјену изборног закона да би се на неки начин Република Српска довела у легално правни положај гдје ће бити уважавани гласови бирачи и гдје ће они који тргују мандатима што је кривично дјело, бити кажњени, навео је Босић у интервјуу за Радио Градишку.

Он је рекао да у овом тренутку нема воље за то у органима Републике Српске ни правосуђу, ни полицији, јер су на неки начин под контролом владајуће странке и Милорада Додика. Оснивање Изворног СДС-а у Градишци, Босић је окарактерисао као покушај слабљења СДС-а од стране СНСД-а.

То је нешто што Додик већ дуже вријеме ради, то је покушај стварања Додиковог СДС-а, нешто што је било у функцији његове политике и промоције и покушај да се обманом један дио гласача СДС-а одвуче од СДС-а, навео је Босић и додао да то није први случај, да је то већ виђено раније и да никада ти покушаји нису имали стварни ефекат на крају, те да нису ни креирани да би добили неке гласове, већ да се покуша извући један дио гласова од СДС-а.

''Имали смо исту или сличну ситуацију са Драганом Калинићем, и његовом странком која је такође била покушај обмане гласача, нису нешто пуно гласова добили али су пар хиљада гласова одвукли од СДС-а што је евидентно на претходним изборима било довољно да одузму мандат Младену Иванићу за члана Предсједништва БиХ'', рекао је лидер СДС-а.

Овај пут, на изборима је формирана Странка праведне политике Драгомира Јовичића која је такође имала исти задатак и завршила на крају као дио ДНС-а, а за сљедећи пројекат је између осталих задужен и Славко Дуњић, да покушају направити штету СДС-у, рекао је Босић и додао да они сигурно неће добити значајнији број гласова да би могли да добију и мандате.

Босић је истакао да се овдје ради о манипулацији за коју вјерује да ће бити препозната у наредном периоду јер оно што се дешавало раније и што покушавају сада гласачиће препознати о чему се ради. С друге стране ту је и Ненад Стевандић који је напустио СДС, такође однио мандат, али он није за собом повукао значајнији број јер ради се о ситуацији гдје је он, не само испрљао свој образ, већ је свима јасно да се ради о корупцији због чега је бацио љагу и на своју породицу, рекао је Босић.

Он је навео да је власт РС још једном посланику СДС-а нудила све и свашта, али да му није пало на памет да својој дјеци остави мрљу на образу и да му, како је навео и дјецу зову ''папцима''. Грађани ће то препознати, а ваљда је свима јасно када је ријеч о Славку Дуњићу какви су његови аранжмани са СНСД-ом и Фондом здравственог осигурања, нагласио је Босић.

Вјероватно ће бити оних које ће опет Славко Дуњић можда преварити, а биће и оних којима ће понудити материјалне услуге уз подршку СНСД-а, појаснио је Босић и истакао да сматра да ће то бити препознато и да очекује да СДС расте у Градишци, и да има бољу позицију него раније.

Коалиција која функционише у Градишци поново ће вратити скупштинску већину, истиче Босић и додаје да је сигуран сам да ће ова коалиција, уколико изађе у таквом саставу на предстојеће изборе побиједити.

''Кад узмете шта је урађено и шта је начелник општине Градишка Зоран Латиновић све преживио и колико толико побољшао ситуацију увјерен сам да ће грађани Градишке то знати цијенити на идућим изборима'', навео је Босић.

Извор: Радио Градиска

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

градиска

01.09.2015 16:22

Кад муљ исплива на поврсину онда је то ДНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

01.09.2015 21:23

Хитне измјене изборног закона-мандат треба да припада странци а не појединцу!Појединци којима се не свидја програм и руководсво странке нека дају оставку на чланство и нека се на изборима кандидују за независне посланике(али онда наравно не би прошли)!Примјер: Стевандић;Дуњић,Бањац...никад не би прошли на основу свог имена и личности али преко странке јесу и онда јој забадају нож у ледја.Па нису људи гласали за Др Стевандића што је добар доктор него што је у Сдс-у(тј.био је у Сдс-у)...то су људи без трунке части и карактера.

Name

Никола

01.09.2015 22:02

Узалуд сада јадиковке, Босића и Крчмара. Имајући у виду да је главни кадровик СДС-а у Градишци Саша Лазић, неизбјежно је да ће СДС бити сведен на ниво Социјалистиче партије. То што сада блатите људе који суза вас моралне громаде, отераће од вас све иоле нормалне људе. Ђорђо Крчмар је заборавио да га је Дуњић довео у СДС, а настрану то да су и кумови. Продао је честитог човјека да би се додворио Босићу.

Name

срецко

01.09.2015 16:38

Докле висе промјена,кад це те се једном смирит,најсрецни би био да имамо једног председника,једну владу,и ниједну странку.Мислим за цијелу БиХ.Знате ли ви колико новца се троси дневно,то ни најбогатија земља не би могла исплатит.Колико ми имамо људства који примају плату ,а који уопсте нису потребни на том радном месту.Поцевси од некаквих повереника,па до самог врха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Срецко

01.09.2015 17:14

Да свако размисља као ти И ја који се слазем са тобом било би нама у Бих много, много боље

Name

Сварог

01.09.2015 17:25

Знамо ми сви да ви тежите унитаризацији ради лакшег прегласавања и да владате нама. Али ништа од тога. Тежимо и ми самосталности али ко и нас пита за шта. Хтјели сте суверену БиХ па сад трпите. Трпимо и ми шта нам је наметнуто. Српска заувијек!

Name

ђоко_потрк

01.09.2015 17:43

Па ми у Републици Српској и имамо једну Владу и једног предсједника. Какав год да је, биће боља и Влада и предсједник. Битан је континуитет институција Републике Српске. А то што ви у Федерацији имате милион влада и чуда, шта да вам радимо, то ви рјешавајте са Хрватима, ми немамо ништа са тим. Погледај Белгију, Швајцарску, Њемачку, САД, Русију... Ниједна од тих држава није унитарна, то су ваши пусти снови из 1992. Без увреде. Свако добро!

Name

ма немој

01.09.2015 18:10

У РС у је администрација ту негдј али Фердеција има више циновника од рсдника.Покушај да се то ријеши тако што би се укинули ентите неца проци!

Name

Ацо

01.09.2015 16:39

Посто си олос ставио на листу други пут трази да ти сви на листи потпису мјеницу бјанко коју цес депоновати до краја мандата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

01.09.2015 16:44

Сви знају ко је Дуњиц у Градисци и колико је близак СНСД- у. Нека казе колико му је уплацено на рацун у два наврата откако је постао "папак" тј. папцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

01.09.2015 16:59

СВИ ПОСЛАНИЦИ ПОТПИСАТИ ОСТАВКУ УНАПРЕД У СЛУЦАЈУ НАПУСТАЊА СТРАНКЕ... ЕЕЕ, али ви то нећете а могли сте и знали, само нам мазете очи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПУП РС

01.09.2015 17:24

Г-дине Босићу, на једној трибини у Палама представник странке ПУП РС је јавно рекао да је та странка од СЗП тражила 100 хиљада КМ да би били у коалицији са СЗП. После избора Илија Стеванчевић је промјенио страну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анти-бот

01.09.2015 17:41

Заокружи НЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ

01.09.2015 17:49

За референдум од Суду и Тузиластву БиХ

Name

белај

01.09.2015 17:53

Хеј друже Босићу куда са овима тонемо годинама и зашто објасни то својим гласачима, који пате у свему основном за живот годинама без икаквих људски права за нормалан живот човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

01.09.2015 18:27

У Републици Српској, Милорад Додик је све, ама баш све, довео до апсурда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

02.09.2015 05:42

Као напримјер?!

Name

баш баш

02.09.2015 06:40

"Око", ако то сам не видиш и не разумијеш, џабе ти је објашњавати.

Name

Градишка

02.09.2015 08:18

Један је Саша Лазић врх Градишког СДС, можда и будући Амбасадор рецимо у Њемачкој, јер перфекно говори њемачки, а дипломатија му је јача страна

ОДГОВОРИТЕ
Name

козинци

02.09.2015 08:54

Е градиска немој тако о насем салету,Ако бог да он це бити главни конобар у градској кафани ,фали му јос два испита и дипломски ,хехе

Name

Јован

02.09.2015 08:24

Дуњиц и Стевандиц су Додикови играци и то сви знају. Али брзо це Сипа прорадити и све це се знати колико пара им је Миле дао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

02.09.2015 10:31

Вријеме је да схватите кога имате у својим редовима. Питање је да ли је ту крив онај ко купује или онај из чијег реда се неко продао. Размислите мало. Некад је битан квалитет а не број чланова. Бројчано сте јаки, али квалитет људи је заиста упитан. Мислим да су сви свјесни какав је ко али желе имати одређене предности кад под своје окриље прихватају појединце, а кад такви пређу у противнички табор (одакле су и дошли) тад се сви као нешто чуде.

ОДГОВОРИТЕ