ИТА: Сасуоло "два од два"! Милан шутнуо! И дао гол!

Уводни меч другог кола Серије А донио је победу Сасуола у Болоњи, који тако након два кола има максималан учинак, док је повратник у друштво најбољих закуцан за дно табеле, без бодова. Први шут у оквир гола противника фудбалери Милана упутили су након 106 минута нове сезоне. Учинио је то новајлија Бака и одмах постигао први погодак за "росонере". У наставку и Луиз Адријано стигао до првенца, а Миха до првог тријумфа.

Фудбал 30.08.2015 | 09:40
ИТА: Сасуоло "два од два"! Милан шутнуо! И дао гол!

У уводном мечу 2. кола Серије А, Болоња и Сасуоло играли су отворено, са три нападача, жељели побједу, али су гледаоци на стадиону "Ренато Далара" видјели само један погодак, и то у мрежи домаћих.

Гости су били конкретнији против повратника у друштво најбољих и на крају стигли до заслужених бодова. Велику шансу за Сасуоло имао је Матео Политано у 53. минуту, када је одлично шутирао из слободног ударца, али је искусни голман Болоње Антонио Миранте успио да спаси свој гол.

Очекивало се да меч заврши без погодака, као што је то био случај у посљедњем одмјеравању снага ове двије екипе у марту прошле године, али је Сасуоло ипак у финишу меча стигао до поготка и новог тријумфа, другог у два одиграна кола.

Гол вриједан три бода постигао је Антонио Флоро Флорес у 86. минуту. Прихватио је један "одбијанац" и матирао немоћног Мирантеа.

Сасуоло се очигледно не шали. Након преокрета и тријумфа у првом колу против фаворизованог Наполија, сада је пала и Болоња, чиме је уписан шести бод.

С друге стране, Болоњези су претрпјели и други пораз, тако да су повратничку сезону у Серији А започели са два неуспјеха.

ЂАКЕРИНИ У БОЛОЊИ
Некадашњи репрезентативац Италије Емануеле Ђакерини требало би да појача редове Болоње. Послије одласка из Јувентуса у Сандерленд 2013. године, Ђакерини је одиграо само једну квалитетну сезону, да би у прошлој уписао свега осам наступа у Премијер лиги. Ове сезоне није улазио у игру, па не би било изненађење ако се ускоро врати на "Чизму".

Милан је разочарао у првом колу против Фиорентине, гдје је поражен 0:2, а нешто бољу партију изабраници Синише Михајловића пружили су у дуелу другог кола против Емполија.

"Росонери" су повели послије првог шута у оквир гола противника ове сезоне. За то им је било потребно пуних 106 минута (у премијерном мечу против тима из Фиренце нису имали нити један).

У 16. минуту Луиз Адријано одлично је проиграо Карлоса Баку. Колумбијац се ослободио комплетне одбране гостију, преварио и голмана Лукаша Скорупској, голмана Роме на позајмици у Емполију и постигао свој првенац у дресу "росонера".

Ипак, славље домаћих трајало је непуна четири минута. Рикардо Сапонара изједначио је на 1:1 лијепим ударцем искоса са лијеве стране..

Мучили су се домаћи до 69. минута. Након корнера Ђакома Бонавентуре, Луиз Адријано највише је скочио у петерцу и главом закуцао лопту у мрежу несигурног Скорупског.

Послије асистенције код водећег гола, и Бразилац је тако уписао свој први погодак у дресу миланских црвено-црних.

До краја није било голова, па је Синиша Михајловић стигао до прве првенствене побједе од доласка у Милан.

СЕРИЈА А - 2. КОЛО:

Милан - Емполи 2:1 (1:1)
/Бака 16, Луиз Адријано 69 - Сапонара 20/

Болоња - Сасуоло 0:1 (0:0)
/Флоро Флорес 86/

Недјеља:
Рома - Јувентус (18)
Аталанта - Фрозиноне (20.45)
Карпи - Интер
Кјево - Лацио
Ђенова - Верона
Наполи - Сампдорија
Торино - Фиорентина
Удинезе - Палермо

ТАБЕЛА: Сасуоло (+1) 6, Сампдорија 3, Кјево 3, Фиорентина 3, Лацио 3, Торино 3, Интер 3, Палермо 3, Удинезе 3, Верона 1, Рома 1, Фрозиноне 0, Наполи 0, Аталанта 0, Ђенова 0, Јувентус 0, Емполи 0, Милан 0, Карпи 0, Болоња (+1) 0.

Коментари / 0

Оставите коментар