Сунчано и топло

Републику Српску и Федерацију БиХ данас очекује претежно сунчано и топлије вријеме, само понегдје у планинама су могући пљускови.

Босна и Херцеговина 04.08.2015 | 09:40
Сунчано и топло

Понегдје поподне, углавном у планинским крајевима, може бити краткотрајне кише или пљуска са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен источни и сјевероисточни вјетар.

Највиша дневна температура биће од 28 до 32, на југу, југоистоку и сјеверу понегдје и до 36 степени. У планинама око 26 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у Херцеговини преовладава ведро, а у осталим крајевима умјерено до претежно облачно вријеме.

Највиша температура ваздуха јутрос је измјерена у Херцеговини. У Мостару је у 8.00 часова било 27 степени, у Неуму 26, у Требињу 25 степени Целзијусових.

У Бањалуци, Бијељини, Добоју и Српцу измјерен је 21 степен, у Приједору, Градишци, Новом Граду, Вишеграду, Зеници, Бихаћу, Санском Мосту и Градачцу 20, у Мркоњић Граду, Рибнику, Зворнику, Сребреници, Тузли, Фочи и Горажду 19, у Сарајеву, на Мраковици, у Шипову, Гацку, Рудом, Дринићу, Ливну и Бугојну 18 степени.

У Кнежеву и Невесињу било је 17 степени, на Иван-седлу, у Калиновику, Источном Дравру и Купресу 16, на Сокоцу, Хан Пијеску и Чемерну 15, а на Бјелашници 12 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар