Видео: Мурињо ''украо шоу'' Венгеру иако је изгубио!

Браво, мајсторе! Браво и теби, Петре... Само са Венгером нећу да се поздравим! Жозе Мурињо правио шоу после меча са Арсеналом. 

Фудбал 03.08.2015 | 14:20
Видео: Мурињо ''украо шоу'' Венгеру иако је изгубио!

И кад изгуби он је у центру пажње. Ексцентрични Жозе Мурињо је претрпео први пораз у сударима са Арсеном Венгером, али је после утакмице за трофеј Комјунити шилда „украо“ шуу фудбалерима противничке екипе, тако што се на све начине трудио да буде у фокусу.

Најпре џентлменски потез. стао је испод степеница којима су корачали играчи Арсенала и сваком понаособ је честитао на премијерном трофеју у сезони. Највише, логично, Петеру Чеху, кога је и загрлио потврђујући да између њих, ипак, нема зле крви, без обзира на одлуку да не продужи уговор голману који је потом прешао на Емирете.

Ако се са њим другарски поздравио, Мурињо је потпуно игнорисао Арсена Венгера. Или овај њега, како вам драже. Тек, дуга историја њихових сукоба наговестила је овако хладан однос, па је Француз само прошао иза леђа менаџеру Челсија.

А Мурињо је потом кренуо ка свлачионици Вемблија и отарасио се сребрне медаље, која следује пораженом. Бацио ју је на трибине, а неочекиван сувенир завршио је у рукама једног дечкића.

Менаџер Челсија Жозе Мурињо оценио је да је његов тим био бољи од Арсенала у борби за Комјунити Шилд, али да је изгубио јер су се ‘Тобџије’ боље браниле.

Арсенал је славио на “Вемблију” са 1:0 на “Вемблију” у дуелу који је означио почетак нове сезоне, а победоносни гол постигао је Алекс Окслејд-Чембрлејн у 24. минуту сјајним ударцем са око 16 метара десно искоса.

“Били смо бољи тим и изгубили смо, а победио је тим који се више бранио. Имали смо иницијативу, контролисали смо утакмицу и имали већи посед лопте. Арсенал се бранио са десеторицом играча, сви су готово били испред лопте. Ставили су све испред своје црте и били добро организовани. Честитам им”, рекао је Мурињо.

Занимљиво, менаџер Арсенала Арсен Венгер је тако забележио први тријумф 13 међусобних сусрета са Мурињом на клупи ‘Плаваца’.

“Имали су неколико добрих шанси из контри, али ми смо своје стварали организованим фудбалом. Играли су тактички и дошли до гола предности без икаквог разлога”, додао је Мурињо.

Мурињо се после утакмице поздравио са свим играчима Арсенала, али не и са Венгером, са којим је имао доста јавних сукоба у последњих неколико сезона.

“Венгер је намерно избегао руковање после меча. Стајао сам испред тунела, поздравио сам се са свим играчима Арсенала, али он је избегао руковање”, истакао је Мурињо.

Такође, Мурињо је при изласку са стадиона бацио освојену сребрну медаљу навијачу Арсенала.

“Не чувам вицешампионске медаље, па сам је бацио једном навијачу Арсенала. То је за губитнике, за њих је то лепа успомена”, рекао је Португалац.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер оценио је да је његов тим превазишао комплекс Челсија и показао велику жељу за победом у мечу за Комјунити Шилд.

Арсенал је славио на “Вемблију” са 1:0 на “Вемблију” у дуелу који је означио почетак нове сезоне, а победоносни гол постигао је Алекс Окслејд-Чембрлејн у 24. минуту сјајним ударцем са око 16 метара десно искоса.

“Физички је ово била јако тешка утакмица, а ни терен није био у најбољем стању. Од када смо повели, можда смо учинили мало више ствари да одбранимо ту предност, али смо показали велику жељу за победом. Када смо нападали, деловало је да можемо до још неког гола, али смо некако превише играли на својој половини. Играли смо под ‘ручном’, али смо превазишли могући комплекс од Челсија”, истакао је Венгер.

Венгер је на тај начин дошао до првог тријумфа у међусобним дуелима са менаџером Челсија Жозеом Мурињом, а Португалац га је после утакмице оптужио да није желео да се поздрави са њим. Француски стручњак је одбацио те оптужбе на конференцији за новинаре рекавши да се после утакмице више пута руковао и додао да ту нема ничег посебног.

Коментари / 0

Оставите коментар