Успјешна прва проба ''Орлова'' против Мађара - 20 разлике!

Ђорђевић и 13 ратника преслишали Мађарску! Наредну припремну утакмицу Србија ће одиграти такође против Мађарске већ данас, али ће сусрет бити затвореног типа.

Кошарка 03.08.2015 | 11:40
Успјешна прва проба ''Орлова'' против Мађара - 20 разлике!

"Играј и победи, поносно се врати, понеси кући злато што се злати...".

Стихови добро познате навијачке песме одјекивали су двораном Витранц у Крањској Гори током прве припремне утакмице, коју су одиграли Србија и Мађарска. Око стотинак гледалаца поздравило је Орлове у њиховој премијери на припремама за предстојећи Евробаскет. Селектор Александар Ђорђевић је, баш као што је и било најављено, меч одиграо са 13 кошаркаша, који су комшијама са севера нанели пораз резултатом 81:61 (18:16, 24:14, 19:13, 20:18).

Ђорђевићеву чету на терену предводио је Стефан Марковић као капитен, с обзиром да су окршај пропустили Милош Теодосић, Зоран Ерцег, Немања Бјелица, Драган Милосављевић и Бобан Марјановић, који је и даље у САД на прегледима. Поред искусног плејмејкера утакмицу су одиграли Немања Недовић, Владимир Штимац, Никола Милутинов, Огњен Кузмић, Богдан Богдановић, Мирослав Радуљица, Немања Дангубич, Лука Митровић, Никола Калинић, Марко Кешељ, Стефан Пот и Марко Симоновић. А најефикаснији међу њима био је Недовић са 14 поена, док је Милутинов додао 10, Штимац и Митровић по девет, а Кузмић седам кошева.

Утакмица у којој је резултат требало да буде у другом плану виђен је окршај без поштеде, са обе стране. Брзу, аткрактивну и агресивну, ефикасну и борбену игру приредили су играчи два тима, у којој су се боље снашли Орлови, Мађарска је пружала јак отпор практично током првих 15 минута сусрета, када је резултат био изједначен, али када су Ђорђевићеви ученици добили инструкције да додају гас и убрзају темпо, Мађари више нису имали шансе.

Фуриозном серијом у самом финишу првог полувремена Орлови су се одлепили на двоцифрену разлику, а на велики одмор се отишло код резултата 42:30. Интересантно, до краја првог дела селектор Ђорђевић је прилику пружио свим првотимцима, али његових инструкција је можда било и најмање, пошто су највећу галаму правили његови помоћници Мирослав Николић и Јовица Антонић. Са клупе су се често могли чути повици "зелено" и "плаво", што су биле одбрамбене команде за одређене ситуације. 

"Лука, гледај лопту", "Кампуј у рекету", "Сад, сад, сад, јако", "Иде лопта, заврти", такође су неки од савета које су играчи добијали током утакмице.

СРБИЈА: Недовић 14, Милутинов 10, Штимац 9, Митровић 9, Кузмић 7, Богдановић 6, Калинић 6, Радуљуца 6, Дангубић 5, Марковић 2, Кешељ 2, Пот 2, Симоновић 1.

МАЂАРСКА: Рујак 7, Тот 11, Келер 2, Витман 7, Ковач, Војвода 13, А. Тот 5, Панго 2, Перл 4, Елингсфелд 10, Панго, Богднар.

У наставку играчи Србије добили су простор да играју далеко опуштеније, да одиграју и неколико атрактивних акција, па су тако у низу виђена Дангубићева, Калинићева, и Недовићева закуцавања. Мађари нису спуштали темпо игре без обзира на резултат - прилично агресивно чували су своје противнике, а резултатске бламаже спасили су се тројкама и солидним продорима у тренуцима када је питање победника одавно било решено.

Наредну припремну утакмицу Србија ће одиграти такође против Мађарске већ у понедељак, али ће сусрет бити затвореног типа.

Коментари / 0

Оставите коментар