Данас одлука о генералном штрајку

Потпредсједник Савеза самосталних синдиката БиХ Селведин Шаторовић рекао је Срни да ће данас у Сарајеву бити одржан састанак свих представника гранских синдиката који ће донијети одлуку о даљим активностима након доношења Закона о раду, међу којима је могућ генерални штрајк на нивоу ФБиХ.

Босна и Херцеговина 03.08.2015 | 09:05
Данас одлука о генералном штрајку

"Савез самосталних синдиката ће користити све законом дозвољене мјере синдикалне борбе да дођемо до права радника, да не дозволимо примјену овог накарадног закона", рекао је Шаторовић.

Према његовим ријечима, Синдикат има још од раније формулисан захтјев у вези са смјеном Владе ФБиХ.

"Састанак /данашњи/ не искључује и доношење одлуке о организовању протеста пред Владом ФБиХ гдје ће се тражити смјена премијера Фадила Новалића", рекао је Шаторовић.

Представници Савеза самосталних синдиката БиХ поручили су раније да ће синдикат заштитити раднике и најавили могућност организовања генералног штрајка на нивоу ФБиХ с обзиром на то да новоусвојени Закон о раду руши права радника, а даје слободне руке послодавцима.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цезар

03.08.2015 07:59

Овај закон су властодршци потегли да би скренули пажњу са криминала за који су одговорни. Наредних годину дана има се народ чиме замајавати. На крају га не усвоје или га само дјелимично усвоје и народ сретан. И добију локалне изборе. Докле тако народе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пелцер224

03.08.2015 08:16

Ма какав страјк, то је готово!Исто овако глатко закон пролази и у РС. Све остало су празне прице. Без паљевине нема ниста...

ОДГОВОРИТЕ