СЛС: Утјеха за Звездаше - изгубио Партизан у Пазару!

Милинковић жртвовао бодове у Пазару! Стефан Ашковски се поигравао са другим тимом Партизана! Македонски бек, кога су црно-белих пре месец дана проследили на позајмицу, одиграо партију каријере и донео екипи из града на Јошаници историјски тријумф - 3:2.

Фудбал 01.08.2015 | 19:00
СЛС: Утјеха за Звездаше - изгубио Партизан у Пазару!

У Новом Пазару лете конфете за одбачено Партизаново дете! Стефан Ашковски је уништио црно-беле и у партији фудбала шаховским речником симултанком пообарао све фигуре са табле којом је командовао Зоран Милинковић. Млади репрезентативац Македоније, кога је клуб из Хумске пре месец дана опет проследио на позајмицу, овога пута међу плаво-беле, дословце сам је разбио војску из Београда, показавши актуелном шампиону не само да су се о њега огрешили, него и да из састава који је данас играо крај Јошанице мало ко заслужује шансу у првом тиму - 3:2 (2:2).

Ашковски је одиграо меч за памћење. У далеко офанзивнијој улози него на оној где је школован, са левог крила секао је као мачем расклиману одбрану Парног ваљка, постигао два гола, приде изнудио два једанаестерца и без икакве дилеме израстао у јунака меча у коме је тим Петра Курћубића сачувао понос и одбранио предност домаћег терена у међусобним окршајима са црно-белима. Ово је Београђанима било пето узастопно првенствено гостовање на једном од „најврелијих“ стадиона у Суперлиги и на њему још немају победу (четири ремија и сад пораз).

Разлози продужетка тог црног низа леже највише у одлуци Милинковића да, чувајући адуте за реванш са Стеауом, меч почне са десеторицом играча који нису били стартери пре само три дана у Букурешту. Незапамћеног реза поштећен је само голман Живко Живковић, који је упркос чињеници да је примио чак три гола, био један од најбољих играча у фаворизованом тиму, успео да одбрани једанаестерац Владимиру Радивојевићу при резултату 1:1, „скидао“ зицере Предрагу Павловићу, али поред одбране која је први - а вероватно и последњи - пут играла заједно није могао боље. Живковић је посебно у првом полувремену био запажен, покривајући слабости својих саиграча, који су почетно вођство, стечено првенцем повратника Николе Трујића успели да сачувају свега девет минута.

Уследио је фуриозан одговор чете петра Курћубића, која је у размаку од пет минута просто смрвила Београђана. Прво је Саша Лукић оборио Ашковског, а Предраг Павловић - још једно дете школовано у СЦ „Земунело“ - прецизно извео једанаестерац - затим је уследио ударац са 11 метара Радивојевића који је Живковић укротио, али после акције коју је започео још један бивши црно-бели - Синиша Стевановић - домаћин је успео да преокрене резултат поготком Ашковског главом. Поред двојице виших и фитички доминантнијих штопера Партизана.

Не зна се да ли је данас била очајна слаба одбрана, неповезани везни ред или стерлини напад црно-белих. Или сви заједно. Чак и после поготка Немање Којића у надокнади првог полувремена није изгледало да су гости способни да се врате у меч. Играли су споро, уназад, без идеје, са доста грешака, па је једну такву, управо Немање Којића на центру игралишта, Нови Пазар казнио супериорном контром коју је на крају завршио Стефан Ашковски.

За прву победу Новог Пазара ове сезоне, али и за историјски премијерни тријумф овог клуба над Партизаном у десет међусобних мечева.

Коментари / 0

Оставите коментар