Сиромашном дјечаку преко Фејсбука сакупио стотине књига

Метју Флорес 12-годишњи је дечак из града Сендија у Јути којем је интернет одлучио да улепша живот.

Занимљивости 31.07.2015 | 10:08
Сиромашном дјечаку преко Фејсбука сакупио стотине књига

Све је почело када је Метју питао локалног поштара Рона Линча да ли има још летака да му да јер он воли да чита. Поштар му је на то одговорио да у библиотеци има пуно књига које би му се могле свидети. Међутим, онда му је дечак рекао како његови родитељи немају аутомобил нити може да плати аутобус да оде до библиотеке.

Рона је то доста погодило па је обећао дечаку да ће му помоћи. На свом Фејсбуку објавио је поруку којом је апеловао на своје пријатеље да му се придруже у акцији како би помогли овом дечаку. Међутим, није ни био свестан да ће и други поделити његов статус и да ће се доста непознатих људи укључити у донирање књига.

“Фејсбук пријатељи, ово је Метју Флорес. Данас док сам достављао пошту у његовој згради, видео сам га како чита рекламне летке, а онда ме је питао да ли имам вишка како би их могао читати. Рекао ми је како би волео да имати књиге које би могао да чита. Рекао сам му да их библиотека има много, али ми је одговорио да немају ауто и да не може да приушти аутобус. Зато… набавимо овом 12-годишњаку књиге! Ја сам добио доста књига док сам био дете и сад је вријеме да помогнемо неком другом! Молим вас, набавимо му гомилу књига за читање! Већина деце његовог узраста данас жели електронске нуређаје. Сјајно је видети његову страст и требало је да видите како је био срећан кад сам му рекао да ћу му помоћи! Он рачуна на мене, а ја рачунам на вас!”, стоји у Роновој поруци коју је објавио на Фејсбуку.

Након тога, малишану су књиге почеле пристизати на кућну адресу. “Постало је лудо након тога. Чуо сам се с људима из Велике Британије, Аустралије и Индије”, рекао је Линч локалној ТВ станици након што је његов апел постао виралан.

Метју је до сада добио преко 350 књига, а оне само настављају да пристижу . С поштаром Роном се договорио да ће их све поделити с другом децом која их такође немају. “Планирам да прочитам сваку од ових књига коју сам добио”, рекао је пресрећни малишан.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар