ЛЕ: Прекид у Тирани, Каират бољи од Абердина!

Дуел албанског Кукешија и пољске Легије у Тирани прекинут је почетком другог полувремена због дивљања домаћих навијача. Фудбалери Кајрата савладали су шкотски Абердин 2:1 (2:0), у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 30.07.2015 | 23:00
ЛЕ: Прекид у Тирани, Каират бољи од Абердина!

Непосредно након што је Џејмс Рженичак погодио за вођство Пољака од 2:1, домаћи навијачи су приликом славља гостију погодили играча Легије Андреја Дуду, вероватно каменом, у главу.

Словачки фудбалер је изнет с терена на носилима, а потом му је глава замотана завојем. Судија Стефан Клоснер из Швајцарске је одмах прекинуо утакмицу и послао играче оба тима у свлачионице.

Званичници УЕФА су потом саопштили да утакмица неће бити настављена. То значи да ће Кукеши вероватно бити кажњен, службеним поразом 3:0.

Тек након више од пола сата чекања, албански навијачи су напустити трибине стадиона у Тирани.

Навијачи Кукешија су још пре почетка меча најавили проблеме, јер су на трибинама развили транспарент: "Крај утакмице је крај твог живота. Нисам Словен, ја сам Албанац".

Кукеши је у претходној рунди елиминисао подгоричку Младост.

Албанија ће у октобру дочекати Србије у квалификацијама за Европско првенство. Меч ће се играти у Елбасану.

Казахстанци су фантастично отворили меч и повели 2:0 већ у првих 25 минута, али су Шкоти избегли тежи пораз.

Голови Бакаева и Исламхана најавили су убедљив тријумф домаћина, али резервиста Абердина Меклин 20 минута пре краја враћа госте у игру.

Казахстанци су након примљеног гола извршили велики притисак на Шкоте, неколико пута озбиљно запретили, имали и два слободна ударца са одличних позиција, али је остало 2:1.

За Кајрат су наступила и двојица Срба. Жарко Марковић је асисторао код другог гола, док је Ђорђе Деспотовић предводио напад до 68. минута.

Реванш меч је за седам дана у Шкотској.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А ДРОН

30.07.2015 21:12

А ГДЈЕ ИМ ЈЕ ДРОН

ОДГОВОРИТЕ