Исповијест једног газде: Купити играча је прави пакао!

Интересовање, први контакт, преговори, нагађања, одустајања, договори... Ево како изгледа купити играча из угла власника једног премијерлигаша.

Фудбал 08.08.2015 | 21:20
Исповијест једног газде: Купити играча је прави пакао!

Склапање тимова у прелазном року усмерава огромну пажњу навијача ка клубовима и када је сезона "мртва" и када нема утакмица.

Спорт је, уосталом, занимљив и баш због тих нагађања долазака и одлазака, ма колико то нервирало оне који су за тај посао и задужени. Тако је овде, тако је свуда.

Посебна прича су преговори, када до њих уопште и дође. Некада трају кратко, некада се растежу недељама и називају "сагама".

Председник Стоука Питер Коутс већ је уморан од свега тога. Овог лета довео је Ибрахима Афелаја (Барселона), Глена Џонсона (Ливерпул), Шеја Гивена (Астон вила), Марка ван Гинкела (Челси), Хоселуа (Хановер), Филипа Волшајда (Бајер) и Јакоба Хаугарда (Митјиланд).

И мука му је да и даље преговара.

"Напоран је то посао. Никад не можете да водите преговоре како желите. Заиста је 'прљав' посао и нећете то чути само од нас из Стоука", рекао је он за Би-Би-Си (ББЦ) радио.

"Ако купујете играча, чим изађете пред другу страну са цифрама, она хоће да са тим изађе у медије. То је јасно, јер је њихов интерес да провере да ли негде има боље понуде. Користе позицију да би створили трку и конкуренцију за свог играча", објашњава Коутс.

Шта може купац у таквој ситуацији?

"Ништа. Свесни смо свега тога, али не можемо ништа да урадимо. За то време, остаје нам да створимо себи неколико могућности и да видимо шта ће да се догоди. Једноставно, морате да имате око 10 опција".

Стоук је последње две сезоне завршио на деветом месту. Овог лета - циљ је бољи пласман, а да би то било могуће Коутс ће морати да још преговара и преговара.

"Наш менаџер Марк Хјуз добро зна да радимо све што можемо да бисмо довели играче које жели. Јако је паметан момак, који зна како стоје ствари", каже први човек Стоука.

До краја прелазног рока, Коутс ће се потрудити да потроши још новца зарађеног продајом Стивена Нзонзија у Севиљу и Асмира Беговића у Челси, за 21 милион евра. Његова наредна мета је украјинско крило Андреј Јармаленко, за кога је понудио Динамо Кијеву 18,5 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар