Анализа: Ево гдје Нолета обожавају, а гдје не смије ни да примирише!

Танка је линија између ЉУБАВИ и МРЖЊЕ! Након што су британски медији током Вимблдона напали најбољег тенисера света, Новака Ђоковића, како се недолично понаша на тениским теренима, редакција "24 сата" је испитала где је то српски тенисер најпопуларнији, а где га публика баш и не воли.

Тенис 29.07.2015 | 00:00
Анализа: Ево гдје Нолета обожавају, а гдје не смије ни да примирише!

Јасно је да Ђоковић није омиљена личност на теренима “Ол Ингланд клуба” јер публика на Вимблдону има свог мезимца у виду Ендија Мареја. Британци тако свако мало иду корак даље, па и најмању гестикулацију или излив емоција Новака Ђоковића, карактеришу као напад на скупљаче лоптица, а није им страно ни да нападну некога од његове породице, као што је то био случај са Срђаном Ђоковићем, дан пре финала са Роџером Федерером ове године.

Мадрид је такође место где је Новак више-мање непожељан. У мају 2013. године, на мечу другог кола АТП турнира у Мадриду, Новак Ђоковић је играо против Григора Димитрова и изгубио. То је уједно био и последњи меч који је Ђоковић одиграо на Мадридској шљаци. На том мечу, шта год Новак урадио, добијао је салву звиждука од стране публике, па је на крају и жестоко опсовао.

Ролан Гарос је до ове године био прави хорор за Ђоковића! Французи једноствно обожавају Рафаела Надала са којим се Ђоковић ове године сусрео већ у четвртфиналу. Наш тенисер је био много бољи, али публика, колико год Ђоковић био супериоран над својим противником, је и даље пружала велику подршку шпанском тенисеру. Након пораза у финалу од Стена Вавринке, Новак је ипак добио огромне аплаузе који су трајали преко два минута што је незапамћено на тениским теренима, па се да закључити како Французи полако прелазе у његове симпатизере.

Међутим, постоје турнири где је Новак свакако велики миљеник публике.

У томе свакако предњачи турнир у Риму. Новака је на првом тренингу пре турнира у Риму дошло да поздрави преко 2.000 људи, а током целог боравка у престоници Италије имао је огромну подршку навијача.

“Сви сте сензационални, овде се осећам као код куће”, обратио се Ђоковић Римљанима на италијанском поводом церемоније доделе трофеја у Риму 2014. године.

Новак им љубав узвраћа лепим порукама које оставља након сваке победе на камери на самом улазу, што му додатно подиже популарност у престоници Италије.

Није то једини турнир где Ђоковића воле. Ту су још и Пекинг, Шангај и остали турнири који се играју у Кини. У меморији нам стоје слике са дочека на аеродрому из Пекинга где је аеродром био у црвено-плаво-белој боји и где су многобројни навијачи клицали Новаково име. Очигледно је да азијати обожавају Новаков лежеран приступ игри, као и његов смисао за хумор који често приказује на ревијалним утакмицама у овим земљама. То све му је донело екстремну популарност у азијским државама, где га буквално гледају као бога.

А затим, Аустралијан опен! Први гренд слем на АТП туру је уједно и Ђоковићев омиљени, а томе сведочи чињеница да га је освојио чак пет пута. Наш тенисер је управо на аустралијском сунцу освојио свој први гренд слем у каријери, па тамо дели и посебан однос са публиком која је бројнија из године у годину. Ове године су на тренинг најбољег тенисера дошли становници насеља Кендал и Ђоковићу донели бројне поклоне за сина Стефана.

Иако нам је то мало чудно, Ђоковић ужива велико поштовање и у комшијским земљама, а поготово у Хрватској и Црној Гори. То је доказано и током турнира у Умагу, када је светски број један дошао на финале између Доминика Тима и Жоаоа Соузе. Дан је завршен тако што се најбољи тенисер сликао са председницом Хрватске Колиндом Грабар-Китаровић, која је изразила велико дивљење према нашем најбољем тенисеру.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гашпар

28.07.2015 22:21

Не треба да чуди што га воле у Хрватској, па он је и њихов тенисер,( као што је рекао у Умагу : "осјећам се као код своје куће") јер му је мама Хрватица... А и сликао се са предсједницом Цроатие видно расположен-можда га је позвала на прославу "Олује"-ништа не реци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Гаспар

29.07.2015 07:58

Ти си болестан и теба да се лецис,ако за тебе има лека.

Name

ре гашпар

29.07.2015 07:29

Он је прије свега велики човјек. Преброј му крвна зрнца да будеш сигуран јели Србин или је Хрват. Болујеш од тешке и неизљечиве болести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

29.07.2015 08:28

Цуј цуди те сто га воле,па није ратни злоцинац.То је нас проблем сто и успјесне спортисте прво ставимо у националну врецу,па онда цемо видјети.Новак је цовјек и то велики прије свега а не потенцијални националиста као писац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

чињеница

29.07.2015 13:31

Ала се аутор овог текста налупао мајко моја.И врапци на грани знају да је миљеник тениске пунблике широм свијета Роџер Федерер,па није ни чудо што је протеклих 12 година проглашаван најомиљенијим тенисером.Опште је познато да за њега публика навија без обзира гдје се игра и ко су му ривалу.У то се увјерио Мари на Wимблдону ,не само ове године ,али и Французи на РГ.Надалов стриц и тренер Тони Надал је прије пар година негодовао што публика на РГ навија за Роџера ,а не за његовог пулена који осваја на РГ трофеје.Аустралијанци обожавају Федерера као да је њихов тенисер ,а такав је случај и на УСО. Исти случаје је и са мастерсима.Треба се само присјетити овогодишњег ИW и Рима ,односно прошлогодишњег Синсинати ја и Шангаја.У Индији има такође највећи број фанова.Што се тиче Новака он једино за сада има највећи број фанова у Пекингу ,а да ли је тамо најпопуларнији знало би се тек када би на турниру учествовали Роџер и Надал.

ОДГОВОРИТЕ