Аппле патентирао соларно пуњење уређаја

Компанија Аппле поднела је захтев за заштиту технологије која би користила соларне ћелије у сензорима на додир у својим уређајима и рачунарима.

Информационе технологије 21.07.2015 | 15:00
Аппле патентирао соларно пуњење уређаја

Иако је Аппле познат по томе да патентира своје идеје, непознаница јесте да ли ћемо видети ову технологију у новом иПхонеу или се само тиме “застрашује” конкуренција.

Аппле сада има више од 16 иновација повезаних са соларним пуњењем за будуће производе, од периферије, рачунара па до самих смартпхонеа.

Занимљива ствар је да се шушка како би ова технологија могла да заживи већ на новом иПхонеу 7, где би соларне ћелије биле уграђене испод екрана осетљивог на додир. Нови иПхоне 7 би требало да има и нешто већи екран што још више иде у прилог идеји о соларном пуњену уређаја.

Старији модели имали су мало простора изнад и испод екрана за ствари као што је “хоме” дугме, али на новом моделу би тај део простора могао да буде уклоњен, што би указивало на то да је управо иПхоне 7 идеалан уређај за нову технологију.

Чињеница је да Аппле тражи нове начине како да побољша трајање батерије, а ово је само једна од многобројних идеја које се несумњиво развијају у њиховим лабораторијима.

Такође, нови иОС9 има и нову опцију која пружа могућност уштеде батерије, односно продужење трајања батерије на начин да се аутоматски гасе позадинске апликације које троше ресурсе.

Све у свему, биће занимљиво видети у којем ће се смеру развијати Аппле и хоћемо ли уопште видети могућност пуњења уређаја путем сунчеве енергије.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар