Вимблдон: Даље иде Шарапова, Серена боља од Венус, испала Шафаржова...

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс пласирала се у четвртфинале Вимблдона победивши своју старију сестру Венус у два сета. Руска тенисерка Марија Шарапова пласирала се у четвртфинале Вимблдона победом над Зарином Дијас са 6:4, 6:4. Америчка тенисерка Коко Вандевеј направила је велико изненађење елиминисавши Лусију Шафаржову у осмини финала Вимблдона.

Тенис 06.07.2015 | 19:40
Вимблдон: Даље иде Шарапова, Серена боља од Венус, испала Шафаржова...

Серена је славила са 6:4, 6:3, после једног сата и седам минута игре и тако забележила 15. победу у међусобним дуелима са Венус.

Американку у четвртфиналу очекује сусрет са бољом из дуела између Белорускиње Викторије Азаренке и Белинде Бенчић из Швајцарске.

Ниједна од сестара Вилијамс није бриљирала на сервису, али је Серена била агресивнија, мање је грешила и на крају заслужено прошла даље. На свом сервису је изгубила само 13 поена, имала је 21 винер више од сестре, па је тако и више него надокнадила то што је уписала једну неизнуђену грешку више од Венус.

Венус је само једном успела да узме млађој сестри сервис, а Серена јој је узвратила са четири брејка. Већ на старту меча је без изгубљеног поена дошла до 2:0, да би се тада Венус пробудила и изједначила. Чинило се да би то могло да одведе меч у потпуно другом смеру, међутим, то се није десило.

Серена је практично тада преломила сусрет, направила је нови брејк и ту предност одржавала до десетог гема, када је одсервирала за сет. У наставку се водила велика борба до 3:3, а Венус је одбранила све три брејк прилике које је њена сестра имала. Од тог тренутка, Серена је преузела потпуну контролу, направила брејк, а потом нанизала још два гема до тријумфа.

Шарапова је успела да добије и четврти меч на турниру, а да не изгуби сет, иако до сада није имала озбиљнију противницу.

Њена противница у борби за финале биће Американка Коко Вандевејг која је направила мало изненађење елиминацијом Луције Шафаржове, а самим тим остварила резултат каријере.

Маша је одлично отворила сусрет и врло брзо повела са 5:2, пре него што је Казахстанка вратила један брејк, али то није било довољно да се изједначи. Ипак, Зарина је на почетку другог сета стигла до предности и држала је до 3:2, када је уследила серија Рускиње.

Освојила је четири од наредних пет гемова што је било довољно за тријумф после нешто више од сат и по времена игре.

Вандевеј је до тријумфа над Чехином дошла са 7:6 (7:1), 7:6 (7:4), после једног сата и 48 минута игре.

Тренутно 47. тенисерка света ће се у борби за полуфинале састати са Рускињом, Маријом Шараповом.

У оба сета виђен је по један брејк на обе стране, па их је одлучио тај-брејк. Иако је Шафаржова била фавориткиња пред тај дуел, Американка је била концентрисанија и заслужено је дошла до пласмана у четвртфинале. Вандевеј је тако уједно направила свој најбољи пласман на неком Грен слему, пошто је претходно стигла само до треће рунде, и то на овогодишњем Аустралијан опену.

Пре Вандевеј, у четвртфинале се пласирала њена сународница Медисон Киз, и то преокретом против Белорускиње Олге Говорцове. Кизова је против Говорцове славила са 3:6, 6:4, 6:1, после једног сата и 32 минута игре и сада је чека сусрет са Пољакињом, Агњешком Радвањском.

Коментари / 0

Оставите коментар