Буџет Бањалуке на новом удару!

Бања Лука и даље има великих проблема са буџетом града. Након што је усвојен ребаланс буџета којим је буџет мањи за готово три милиона марака у Бања Луку су на наплату стигле судске пресуде које додатно оптерећују буџет.

Република Српска 06.07.2015 | 16:20
Буџет Бањалуке на новом удару!

Тек што је усвојен ребаланс буџета града за 2,6 милиона мањи од првобитног буџета град Бања Лука поново мора да тражи додатна средства односно да врши пребацивање новца са једне на другу ставку. Градске власти непријатно су изнененадјена са двије судске пресуде против града а у корист фирми које су тужиле град. Укупно ново оптерећење на ионако танак буџет је милион и три стотине хиљада марака.

Град пресудама плаћа пенале једној градјевинској фирми за неиспуњење обавеза али и за пропао пројекат изградње спортског центра са стадионом на бањалучком пољу. У медјувремену у скупштини града се и даље баве питањима колику већину без ДНС-а има градоначелник. Који се недавно вратио са службеног пута у Израел. Тврди да је циљ привући израелске туристе у Бања Луку.

Ребалансирани буџет додатно погодјен судским пресудама није препрека за службена путовања тврди градоначелник. Поготово што, појашњава ставку за путовања и репрезентације никада не потроши.

Новца у буџету Бања Луке нема довољно већ мјесецима. То незванично потврдјују и начелници појединих Одјељења који признају да немају довољно новца за зацртане најосновније пројекте за ову годину.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сирогојно

06.07.2015 14:52

Ма Бањалука је пропала махала под овом власцу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

06.07.2015 15:17

Па није власт пала с неба, него су је њени градјани изабрали

Name

Бањалука

06.07.2015 17:30

Одакле писес да је Бањалука пропала? Да не писес мозда из Цириха кад је овај град пропао?

Name

ре сирогојно

08.07.2015 10:10

За такве као ти Бања Лука је метропола,а не махала гдје ти зивис....

Name

Ного

06.07.2015 15:15

Од како је градско кормило преузео господин Гаврановић градски буџет је све празнији а дугови већи.Можда он није искључиви кривац за такво стање, може бити да је рупе у буџету оставио његов претходник Драгољуб Давидовић, али било како било, рјешење се мора тражити у ефикаснијој наплати прихода, смањењу администрације и плата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

06.07.2015 15:46

Бањалука је дизниленд за будале.

ОДГОВОРИТЕ