Видео - СП: Американке првакиње свијета у фудбалу!

Женска фудбалска репрезентација Сједињених Држава тријумфовала је на Светском првенству у Канади, победом над Јапаном са 5:2.

Фудбал 06.07.2015 | 12:20
Видео - СП: Американке првакиње свијета у фудбалу!

Јунакиња тог тријумфа била је Карли Лојд, која је постигла ’хет-трик’ у Ванкуверу.

Американке су се тако после 16 година вратиле на светски трон, освојиле су своју трећу светску круну, а уједно су се Јапанкама осветиле за пораз од пре четири године.

Финална утакмица планетарног шампионата је донела много узбуђења, али су Американке доминирале од старта.

Јапанке су поклекле два пута у првих пет минута, а Лојдова је Сједињеним Државама донела предност од 2:0. Лорен Холидеј је повисила на 3:0 после лоше реакције одбране Јапана, што јој је дало прилику да постигне спектакуларан гол.

Међутим, трећи гол Лојдове је успео да га засени, а он је дошао само минут касније са пола терена, када је јунакиња победе видела да је голманка Јапана Ајуми Каихори напустила гол.

Јуки Огими је постигла први гол за Јапан, успевши да савлада Хоуп Соло на истеку првих пола сата игре, да би аутогол Џули Џонсон дао наду Јапану у 52. минута да можда може до преокрета. Ипак, само два минута касније, Тобин Хит је Американкама донела предност од 5:2, а касније се испоставило да је тако поставила коначан резултат.

Коментари / 0

Оставите коментар