Фијаско Аппле Wатцха?

Аналитичари који су предвидели да ће Аппле током 2016. продати 24 милиона сатова, своју прогнозу нагло су спустили на 21 милион и то због лоше реакције купаца.

Информационе технологије 06.07.2015 | 06:51
Фијаско Аппле Wатцха?

Прва пошиљка Апплеових сатова распродата је за само сат времена након што је постала доступна. Тако је било у априлу ове године и многима се чинило да се "дан по јутру познаје". Међутим, изгледа да будућност најновије Апплеове узданице ипак није тако ружичаста.

Аналитичари који су предвидели да ће Аппле током 2016. продати 24 милиона сатова, своју прогнозу нагло су спустили на 21 милион и то најприје због лоше реакције купаца.

Интерес купаца за паметни сат тренутно је једнак интересу за помало посрнуле мултимедијалне плејере иПод што никако није довољно за значајнији успех.

- Потражња за Апплеовим сатовима рапидно пада. До краја године компанија би их могла продати 10,5 милиона што је за 500.000 мање од почетних процена - рекао је аналитичар Енди Харгревес.

Ради поређења, Аппле је продао 10 милиона иПхонеа 6 и 6 Плус у првом викенду, а до краја прошле године бројка се попела на 74,5 милиона проданих примерака.

Чини се да људима концепт "умањеног смартпхонеа" на руци засад није довољно примамљив, све док им онај који носе у џепу пружа много више могућности.

Упркос доступним уређајима реномираних произвођача попут Апплеа, Самсунга, Мотороле...паметни сатови на рукама и даље су права реткост.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар