Тур де Франс: Грајпел најбржи у 2. етапи!

Немачки бициклиста Андре Грајпел победио је у другој етапи (Утрехт → Зиланд) Тур д'Франса у спринту у Холандији.

Остали спортови 05.07.2015 | 19:00
Тур де Франс: Грајпел најбржи у 2. етапи!

Пред последњих неколико десетина метара група од четворице бициклиста је била раме уз раме, Марк Кавендиш је већим делом спринта вукао групу, да би у фото-финишу ипак славио Немац.

Британац је пао на четврто место, престигли су га још Словак Петер Саган и Швајцарац Фабијан Канчелара, који је тако преузео вођство у генералном пласману. Главна група бициклиста каснила је за победником минут и по.

"Била је веома тешка етапа, са много бочног ветра. Био сам веома нервозан али ме тим водио до врха. То је био кључни фактор. Поносан сам на моје колеге", рекао је Грајпел.

Друго место у генералном пласману заузима Немац Тони Мартина са три секунде заостатка за Канчеларом, док је трећи Холанђанин Том Бумулин са шест секунди кашњења. Следи Саган са +33 секунде.

Етапа дуга 166 километара прву поделу имала је на 39. километру када су настале три веће групе, како је остало до краја трке.

У последњем километру десетак возача се борило за победу, 100 метара пре краја први су спринт повукли Кавендиш и Реншо, испоставило се прерано у тако јакој конкуренцији, што је момка са Острва Ман коштало победе.

У фото-финишу се издвојила четворка бициклиста раме уз раме (Кавендиш, Саган, Грајпел, Канчелара), а за "длаку" испред осталих био је Немац.

Следећа етапа вози се у понедељак од Анверса до Хуа у дужини од 159,5 километара.

Тур д'Франс, 2. етапа:
1. Андре Грајпел (Немачка) 3:29,03 сати
2. Петер Саган (Словачка)
3. Фабијан Канчелара (Швајцарска)
4. Марк Кавендиш (В. Британија)
5. Данијел Ос (Италија) сви време победника

Коментари / 0

Оставите коментар