Вимблдон: Јелена је и више него узбуђена!

Српска тенисерка Јелена Јанковић изјавила је да је веома узбуђена после победе над прошлогодишњом шампионком Вимблдона Петром Квитовом.

Тенис 04.07.2015 | 21:40
Вимблдон: Јелена је и више него узбуђена!

Квитова је двострука лондонска шампионка, после 2011. је била најбоља 2014. године, па је бранила титулу, али је наишла на Јелену, која је направила велики преокрет за улазак у осмину финала.

"Не знам шта да кажем од узбуђења, срце ми удара јако после свега. Тешко ми је да играм на трави, последњих година сам имала лоше наступе, али сјајно је победити, нарочито на Централном терену пред фантастичном публиком. Противница ми је била у доброј форми, а мени је преостало да се борим и даље, када сам добила други сет. Невероватно је добити двоструку шампионку Вимблдона, која је посебно добра на овој подлози. То ми је улило много самопоуздања за наставак турнира", рекла је Јанковићева после победе.

У осмини финала, састаће се са Агњешком Радванском, коју је победила два пута у седам међусобних дуела. Баш у последњем сусрету, Јелена је била боља, 2014. у четвртфиналу Рима са 6:4, 6:4 на шљаци. На травнатој подлози, до сада се нису састајале.

“Уживам, забављам се на терену и узбудљиво ми је. Успела сам да добијем двоструку шампионку Вимблдона. Сада све може да се деси. Последњи пут ме је победила у Риму, заиста игра фантастично на овој подлози и то што сам тријумфовала ми даје много самопоуздања”, закључила је Јанковићева.

Коментари / 0

Оставите коментар