Ухапшена браћа Мамић!

Председник загребачког Динама Здравко Мамић и тренер Зоран Мамић ухапшени су на граници између Хрватске и Словеније, преносе хрватски медији.

Фудбал 04.07.2015 | 16:00
Ухапшена браћа Мамић!

Мамићи су заустављени на граници и приведени, а са њима су били њихови адвокати Јадранка Слоковић и Чедо Продановић.

Пре неколико дана, УСКОК је браћи Мамић претресао куће, а у петак је покренута истрага против њих. У решењу, које је објављено у петак увече, истиче се да тужилаштво Здравка Мамића сумњићи да је из клуба незаконито извукао најмање 52 милиона куна (седам милиона евра), а његовог брата да је клуб оштетио за 38,1 милиона куна (пет милиона евра).

“Пошто су извршни председник Динама Здравко Мамић и тренер Зоран Мамић од својих авоката сазнали да је УСКОК за њих затражио истражни затвор, а ради мира тима и клуба, одлучили су се неодложно за повратак у Хрватску како би одмах, сарађујући са истражитељима, одговорили на сва питања с циљем доказивања своје невиности”, стоји у саопштењу Динама, “Желимо да нагласимо како цијела екипа, стручни штаб, фудбалска школа и сви запосленици чврсто стоје иза својих колега и потпуно смо уверени да ће доказати своју невиност”.

Поред за браћу Мамић, УСКОК је затражио и хапшење извршног директора Хрватског фудбалског савеза Дамира Врбановића, а он се око 11 часова и нашао пред судијом. Тужилаштво је његово хапшење затражило због опасности од утицања на сведока, а браће Мамић због опасности од бега, утицања на сведоке и опасности понављања истих прекршаја.

Још у петак ухапшен је порезник Милан Пернар, који се сумњачи да је са Мамићима и Врбановићем учествовао у илегалним радњама којима су оштећени Динамо и држава Хрватска.

Коментари / 0

Оставите коментар